AcasăSOCIALO româncă a stat 14 zile în izolare din cauza Covid-ului. A...

O româncă a stat 14 zile în izolare din cauza Covid-ului. A mers la serviciu, deşi tuşea în continuare. Ce i-a făcut şeful este INCREDIBIL!

covid O româncă a stat 14 zile în izolare din cauza Covid-ului. A mers la serviciu, deşi tuşea în continuare. Ce i-a făcut şeful este INCREDIBIL!

O femeie din România a avut probleme din cauza Covid-ului, chiar şi după ce a stat 14 zile în izolare şi s-a videcat. Ea s-a întors la serviciu, dar tuşea în continuare, ca un simptom de după boală.

Şeful ei s-a enervat însă. I-a cerut să nu mai tuşească şi să facă un nou test PCR.

Testul PCR nu e obligatoriu la ieşirea din boală

Cazul acestei femei a stârnit diferite discuţii în mediul online. De exemplu, medicul Otilia Ţigănaş susţine că după 14 zile de izolare, o persoană confimată cu COVD-19 nu mai este contagioasă, chiar dacă ar avea un PCR pozitiv „fiindcă în nas pot rămâne fragmente de virus neviabil”.

Speţă. Pacientă Covid pozitiv stă în izolare cele 14 zile, acum i se încheie concediul. Mai tuşeşte. Şeful pacientei vrea un PCR negativ, ca dovadă că poate veni la lucru. Dar să nici nu mai tuşească.

PCR gratuit prin 112 se face la simptomaticii despre care vrei să afli un diagnostic cert. PCR care să facă dovada că eşti sănătos, nu bolnav, e pe bani, exact ca la ieşitul din ţară.

După 14 zile de izolare nu mai eşti contagios, chiar dacă ai avea un PCR pozitiv, fiindcă în nas pot rămâne fragmente de virus neviabil. Poţi tuşi după covid şi şase luni! Deci tusea ca simptom nu-i treaba lui şefu, nici criteriu de excludere de la seviciu”, a scris medicul Otilia Ţigănaş, pe pagina sa de Facebook.

Postarea medicului a stârnit numeroase reacţii pe reţelele de socializare şi cei mai mulţi cititori critică atitudinea anagajatorului.

Ce este sindromul „Long Covid”

Am putea în mod corect să considerăm că unul dintre motivele pentru care există astfel de cazuri de COVID de lungă durată constă în faptul că există o vastă distrugere a ţesutului pulmonar. Deşi unii oameni se vindecă de COVID-19, leziunile care le-au fost provocate pot fi masive”, a precizat un specialist.

Tot mai multe dovezi descoperite recent pe plan mondial sugerează că un procent mic de persoane care au avut COVID-19 şi se vindecă după infecţia iniţială pot să experimenteze o serie de simptome persistente, precum oboseală, confuzie cerebrală şi dificultăţi respiratorii. Acest sindrom este adeseori numit COVID de lungă durată.

author avatar
Andrei Ștefan
745 afisari

2 COMENTARII

  1. Asta se întâmplă deoarece în România nu mai există justiție! Descreierații care ne conduc au impresia că lor nu li se poate întâmpla nimic, și efectiv calcă în picioare pe oricine nu e de acord cu ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger