AcasăSOCIALO nouă zi liberă pentru români. Angajații s-ar putea bucura doar dacă...

O nouă zi liberă pentru români. Angajații s-ar putea bucura doar dacă îndeplinesc o condiție

zi libera

Angajatorii din România vor fi obligați, prin lege, să acorde o zi liberă plătită celor care decid să participe la cursuri de prim ajutor, după cum se arată într-o propunere legislativă aflată de ceva timp în dezbaterea senatorilor din Parlament.

De această facilitate vor beneficia atât angajații de la stat, cât și cei de la privat.

Învățarea Primului Ajutor ca prioritate națională

Noua inițiativă legislativă are ca scop încurajarea românilor de a se înscrie la cursuri de prim ajutor, pentru ca în cazuri de urgență să poate interveni rapid și eficient. Nu de alta, dar aceste cursuri au mari șanse să te ajute să salvezi vieți, atât în viața privată, în familie, cât și la locul de muncă.

Propunerea legislativă, făcută de Deputatul Alin Apostol, vine ca răspuns la recenta tragedie din Cluj, unde o elevă a murit înecată cu un jeleu. Tragicul incident a pus în evidență necesitatea unei educații de prim ajutor mai extinse în rândul populației, dar mai ales a tinerilor.

„Educația de prim ajutor salvează vieți. Este primul pas pe care îl putem face – să pregătim generațiile viitoare să fie pregătite”, declară Apostol. În această direcție, deputatul a depus două proiecte ce au ca scop introducerea educației de prim ajutor în școli și facilitarea accesului angajaților la cursuri de prim ajutor.

Acesta a subliniat, de asemenea, că importanța acestor cursuri nu se limitează la acordarea de ajutor în situații-limită. În opinia sa, scopul final ar trebui să fie crearea unei generații pregătite să salveze vieți, dacă situația o cere.

author avatar
Andreea Vlad