AcasăSOCIALO nouă tranșă de 250 de lei a fost încărcată pe cardurile...

O nouă tranșă de 250 de lei a fost încărcată pe cardurile sociale

vouchere

Vești excelente pentru români! Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a efectuat plăţile pentru încărcarea voucherelor sociale oferite prin programul „Sprijin pentru România” cu o nouă tranşă de 250 de lei, cea de‑a patra, pentru un număr de 2.368.907 de români, informează un comunicat de presă al MIPE.

Pentru acest an au fost IV tranşe, în valoare totală de 1.000 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul acestui an.

Miercuri, 21 decembrie, toate cardurile vor fi încărcate

Potrivit sursei citate, până miercuri, toţi beneficiarii vor avea cardurile încărcate, pentru a putea achiziţiona alimente şi mese calde. Valoarea totală a sumei transmise de MIPE, din fonduri europene nerambursabile, se ridică la 593.036.500 lei.

„Sper eu că am reuşit să facem o surpriză plăcută celor 2,4 milioane de români care beneficiază de ajutorul de 250 de lei pentru alimente şi mese calde pe care îl oferim prin programul «Sprijin pentru România». Datorită strânsei colaborări între MIPE şi celelalte părţi implicate în proces, am încărcat tranşa IV inainte de sărbători, pentru ca românii vulnerabili să se bucure de un mic ajutor pentru ca de pe masa de sărbători să nu lipsească produsele tradiţilonale.

Separat, din luna noiembrie am început să distribuim o nouă tranşă de pachete cu ajutoare alimentare de 24kg, ce conţin 12 tipuri de produse de bază pentru consum. Sunt măsuri fireşti pentru a contribui la satisfacerea celor mai elementare nevoi ale acestor persoane. Pentru anul viitor, strategia la nivelul Guvernului va fi să aducem românilor investiţii în sănătate, infrastructură şi digitalizare, dar să ne asigurăm că oferim venituri mai mari şi sprijin pentru categoriile vulnerabile. În acest sens, am reuşit să prelungim ajutorul de 250 de lei pentru întreg anul 2023, urmând să încărcăm şase noi traşe o dată la două luni”, a transmis ministrul Marcel Boloş.

Guvernul a aprobat pentru 2023 acordarea a şase noi tranşe de 250 de lei

Guvernul a aprobat acordarea a şase noi tranşe de 250 de lei pentru alimente şi mese calde, în cursul anului 2023 şi majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Încărcarea a fost efectuată pentru beneficiarii care au intrat deja în posesia cardurilor, precizează sursa citată.

În continuare, în cursul lunii ianuarie se vor emite şi distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării celei de‑a treia tranşe, sau care au fost omişi din aceasta, însumând aproximativ 29.000 de persoane. O posibilă excepţie ar putea surveni în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu pentru a li se înmâna cardul sau care nu au răspuns avizării reprezentanţilor Companiei Naţionale Poşta Română, însă nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin.

author avatar
Andreea Vlad
131 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger