AcasăSOCIALO nouă lovitură de la Guvern pentru profesori. Iată dascălii care rămân...

O nouă lovitură de la Guvern pentru profesori. Iată dascălii care rămân fără sporuri!

Greva profesorilor s-a încheiat fără niciun rezultat concret

Guvernul face ce face şi reuşeşte să-i supere din nou pe profesori! O parte dintre dascăli rămân fără sporuri.

Profesorii care și-au echivalat titlul de doctor cu gradul didactic I nu primesc sporul de doctorat.

Reguli schimbate la sporurile pentru doctorat

Prevederea se aplică și profesorilor cu funcții de conducere din ISJ-uri, CCD-uri și școli. Sporurile pentru doctorat se acordă după alte reguli.

Profesorii care au obținut gradul didactic I prin echivalarea cu titlul științific de doctor nu primesc sporul de doctorat, indiferent de data la care au dobândit titlul. Aceeași prevedere se aplică și profesorilor cu funcții de conducere, îndrumare și de control din inspectoratele școlare, CCD-uri sau unități de învățământ, conform unei informări a Inspectoratului Școlar Județean Cluj transmisă tuturor școlilor, ca urmare a adresei Ministerului Educației nr. 947 din 12 iunie, anunţă edupedu.ro.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj comunică următoarele:

„În interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 14, alin. (3) şi ale art. 39 din Legea-cadru nr. 158/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, Decizia nr. 51/2023 pronunțată de Înalta Curte de Casație şi Justiţie stabilește că excluderea cumulului dintre indemnizaţia lunară pentru titlul ştiinţific de doctor și salarizarea aferentă gradului didactic I obținut în baza aceluiaşi titlu științific de doctor se aplică și cadrelor didactice cărora, anterior intrării in vigoare a Legii-cadru nr. 153/2017, li s-a acordat gradul didactic în considerarea titulului științific de doctor, în baza art. 36 alin. (3) din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic din învăţămîntul preuniversitar, aprobată prin OME nr. 3770/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

Întrucât personalul care ocupă funcții de conducere la nivelul inspectoratelor scolare, al CCD-urilor sau la nivelul unităţilor de învăţământ, precum și cele care ocupă funcții de îndrumare și de control sunt cadre didactice, inclusiv cu obligație de predare, precum și personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru care s-a echivalat titlul științific de doctor, cu gradul didactic I, nu le sunt aplicabile prevederile art. 14 alin (1) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, fapt pentru care nu se plăteşte indemnizația pentru titlul ştiinţific de doctor.”

Angajaţii care vor rămâne fără 50% din salariu

Guvernul le-a pus „gând rău” angajaţilor din sistemul bugetar care nu atrag fonduri europene. Anumite categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50% din salarii.

Ministerul Finanţelor trebuie să-i prezinte premierului lista „privilegiaţilor” şi acesta va decide care venituri vor fi tăiate.

Sporul care a fost acordat în luna martie 2024, de exemlu, reprezintă pentru unii aleşi locali o majorare a salariului cu 50%. De exemplu, primarul Capitalei primește un supliment de 6000 de lei la salariu, în timp ce un primar de comună beneficiază de aproximativ 3000 de lei în plus.

Cine sunt românii responsabili să atragă fonduri europene: tinerii, cercetătorii, agricultorii, întreprinderile, organismele publice (orașele și regiunile).

author avatar
Andrei Ștefan
670 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger