AcasăSOCIALO nouă categorie socială primeşte 2.000 lei de la Guvern. Vezi dacă...

O nouă categorie socială primeşte 2.000 lei de la Guvern. Vezi dacă eşti şi tu pe lista lor!

O nouă categorie socială primeşte 2.000 lei de la Guvern. Vezi dacă eşti şi tu pe lista lor!

Vești bune pentru o anumită categorie de persoane. Acestea ar putea beneficia de ajutoare de la Guvern în valoare de 2000 de lei.

Persoanele care pot beneficia de acest venit sunt mamele cu venituri reduse sau fără venit, precum și acele persoane aflate în situații de risc, minore sau victime ale violenței domestice.

2.000 lei sub formă de vouchere

Anul 2023 a venit cu o mulțime de vouchere sociale, printre care se numără și cele de trusou. Cei 2.000 de lei sunt acordați pentru a ajuta mamele să cumpere hăinuțe, căruț, pătuț, scutece, biberoane și toate cele necesare pentru cel mic.

Banii sunt acordați sub formă de vouchere sociale, pe card, și pot fi folosiți exclusiv de către mămică pentru achiziționarea elementelor care constituie trusoul.

Ce condiţii trebuie să îndeplinească mamele:

  • au un venit minim garantat, stabilit, ce poate fi dovedit prin intermediul unei dispoziții scrise de către primar;
  • fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;
  • au dizabilități;
  • se află în situații critice de viață (victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente etc.) și/ sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate (nu mai au locuință, au fost alungate din propria locuință etc.);
  • nu dețin acte de identitate și nu pot beneficia de drepturile civile;
  • mamele minore;
  • femeile care provin din Ucraina și s-au stabilit în România, ca urmare a situației conflictuale.
author avatar
Andrei Ștefan