AcasăSOCIALO mașină s-a făcut scrum în Pasajul Unirii. PS4: Sistemul de detecție...

O mașină s-a făcut scrum în Pasajul Unirii. PS4: Sistemul de detecție și de evacuare a fumului s-a declanșat automat, ajutând echipele de intervenție – FOTO

După ce un autoturism s-a făcut scrum marți dimineață, în Pasajul Unirii, din Capitală, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 (PS4) au venit cu precizări pe marginea acestui incident care a pus în alertă nu doar pompierii, ci și autoritățile.

Din precizările oficialilor Primăriei rezultă că sistemul de detecție a fumului a salvat situația, având un rol deosebit de important în acest caz.

„Noul sistem de detecție și de evacuare a fumului s-a declanșat automat, ajutând echipele de intervenție la evacuarea oamenilor din tunel”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de biroul de presă al Primăriei conduse de către Daniel Băluță.

În mașină se aflau trei adulți și un copil

Oficialii instituției menționează că marți dimineață, în jurul orei 09:30, un autoturism în care se aflau trei adulți și un copil a luat foc în mers. Totul s-a întâmplat în momentul în care mașina traversa Pasajul Unirii în direcția Bulevardului Dimitrie Cantemir.

În cel mai scurt timp de la producerea incendiului, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București-Ilfov, care au intervenit cu opt autospeciale de stingere și cinci echipaje de ajutor SMURD pentru evacuarea persoanelor aflate în acel moment în interiorul pasajului subteran și pentru stingerea focului.

Rolul esențial al instalațiilor de alarmare și de evacuare a fumului

La evacuarea fumului gros produs de incendiul care a cuprins mașina, ce a ars în întregime, au contribuit decisiv instalațiile de alarmare și de evacuare a fumului care au pornit de îndată, în momentul în care senzorii de detectare s-au declanșat.

Noul sistem de ventilație complet automatizat, montat în Pasajul Unirii a făcut astfel posibilă evacuarea în siguranță a persoanelor din cele aproximativ 100 de mașini aflate în acel moment, atât în interiorul tunelului, pe ambele sensuri de mers, cât și pe rampele exterioare ale acestuia”, se precizează în comunicatul de presă al PS4.

Totodată, reprezentanții Primăriei spun că, după izbucnirea incendiului în interiorul pasajului s-au produs mai multe daune materiale, pe care echipele de specialiști le vor remedia în cel mai scurt timp posibil. „Menționăm faptul că obiectivul va fi redat traficului rutier după ce toate condițiile de siguranță vor fi îndeplinite”, anunță aceeași sursă.

author avatar
Andrei Coman
222 afisari

4 COMENTARII

  1. In filmare se vede un foculet micut si care, din vina tuturor ,se extinde si arde toata prastia de masina. De ce e vina tuturor? In SCHENGEN legea rutiera obliga 1. participantii la trafic nu pot conduce fara extinctorul obligatoriu la bord !!! 2. participantii la trafic sa nu fie nepasatori , care e in zona si nu intervine cu extinctor ramane si fara carnet ! melodia cu „ROMANIA TREZESTE-TE” o stiti? , daca nu uita-te-n jur ! nu te injur !” 🙂

    • ”care e in zona si nu intervine cu extinctor ramane si fara carnet ” Nu pot sa-ti spun decat date-n p ula mea. Ala cu masina in flacari de ce nu a scos extinctorul? Am vazut ca si-a luat doar bagajele!

  2. ”Sistemul de detecție și de evacuare a fumului s-a declanșat automat” Sigur ca trebuia si un pis de tiraj sa arda mai bine si mai repede! P rostii n aibii! In loc sa monteze sistem de spray cu apa (perdea de apa) au montat ventilatoare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger