AcasăSOCIALO fetiță de un an și jumătate a ajuns de urgență în...

O fetiță de un an și jumătate a ajuns de urgență în grija medicilor, după ce a băut benzină

(foto: facebook)

O copilă de un an și jumătate a ajuns de urgență în primă fază în grija medicilor din Botoșani, iar apoi a doctorilor din Iași, după ce a băut, din greșeală, dintr-o sticlă în care se afla benzină.

Fetița în vârstă de un an jumătate a fost trimisă la Iași, după ce a înghiţit accidental dintr-o sticlă pregătită de tatăl ei pentru a alimenta, cu combustibil, o motocoasă, potrivit monitorulbt.ro.

Micuța a ajuns în grija medicilor botoșăneni în weekend, fiind adusă de urgență la spital de către părinții săi. Aceștia s-au speriat groaznic în momentul când au realizat ce s-a întâmplat cu fetița. Copila a luat o înghiţitură din amestecul pregătit de tatăl ei pentru a alimenta rezervorul motocoasei, după ce bărbatul pusese într-un recipient de plastic benzină şi ulei pentru unealta respectivă.

Se pare că fratele de șase ani al micuței ar fi desfăcut capacul recipientului, întinzând apoi sticla spre fetiță. Iar cea mică ar fi luat o înghițitură din lichid.

Copila, transferată la Iași

Plânsetele micuței au alertat-o pe mama copilei. Părinții au luat-o imediat pe fetiță și au dus-o cu mașina la spital. În primă fază, fetița a fost stabilizată de către medicii din Botoșani, iar apoi s-a decis transferul ei la Iași, fata având stare febrilă şi stări de vomă.

Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman