AcasăSOCIALO fetiță de 12 ani, rănită după ce o masă de ping-pong...

O fetiță de 12 ani, rănită după ce o masă de ping-pong a cedat și i-a căzut peste picior

O fetiță de 12 ani a ajuns la spital, cu o plagă deschisă la unul dintre membrele inferioare, după ce o masă de ping-pong i-ar fi căzut peste picior. Incidentul a avut loc miercuri, 16 august, în jurul orei 20:00, la un loc de joacă de pe strada Coștila din Sectorul 4.

Imediat după producerea accidentului, la fața locului au ajuns și polițiștii Secției 16, care au deschis o anchetă, în urma căreia se vor stabili cu exactitate circumstan­țele în care a avut loc incidentul. Copila rănită a fost dusă la spitalul Marie Curie, pentru a primi îngrijiri medicale

Conform unor surse apropiate anchetei, informațiile preliminare arată faptul că fetița rănită se afla în parc împreună cu alte două prietene de vârste apropiate. Cele trei minore nu erau însoțite de niciun adult și, cum nu avea cine să le supravegheze (așa cum, în mod expres, cer regulile de utilizare a locului de joacă, afișate pe un panou chiar la intrare, de către cei de la Totul Verde. S.A. – vezi foto), s-ar fi urcat toate pe o masă de ping-pong și ar fi sărit de mai multe ori, până când aceasta a cedat și a căzut peste piciorul fetei rănite. Se pare că părinții copilei s-ar fi aflat prin zonă, dar erau complet dezinteresați de acțiu­nile acesteia, lăsând-o de capul ei.

Aceleași surse afirmă și faptul că masa care a cedat sub greutatea celor trei fetițe fusese reparată de curând și că, pentru ca aceasta să fie folosită, nu era necesară o autorizare ISCIR. Aceasta este proiectată pentru a suporta greutăți mici, ceea ce înseamnă că sub nicio formă nu ar fi existat riscul unui accident dacă masa de ping-pong ar fi fost folosită conform, pentru scopul pentru care a fost proiectată.

Rămâne de văzut ce vor mai descoperi anchetatorii. Până atunci, însă, trebuie menționat faptul că, așa cum rezultă din regulamentele de utilizare a locurilor de joacă, care trebuie afișate în locuri vizibile, adulții au obligația de a supraveghea activitatea copiilor în spațiile de recreere, pentru ca aceștia să folosească echipamentele conform instrucțiunilor specifice.

În caz contrar, aceleași regulamente aver­tizează în privința riscului de accidentare. Reprezentanții Primăriei sector 4 au anunțat că sunt în legătură permanentă cu medicii care se ocupă de îngrijirea copilului. Până la finalizarea anchetei, locul de joacă va rămâne închis.

Potrivit unui comunicat oficial al poli­ției, masa de ping-pong s-ar fi prăbușit, după ce minora s-ar fi urcat pe ea. ”În jurul orei 20.05, DGPMB – Secția 16 a fost sesizată, prin apel 112, cu privire la faptul că, în parcul situat pe str. Coștila nr. 10, sector 4, unei minore i-ar fi căzut o masă de tenis pe picior, provocându-i leziuni.

La fața locului s-au deplasat agenți de siguranță publică, stabilind faptul că minora, în vârstă de 12 ani, s-ar fi urcat pe masa de ping-pong în cauză, care s-a rupt, lovind-o la piciorul drept.”, au informat polițiștii din Capitală.

În contextul acestui incident tragic, se reamintește necesitatea unei mai bune siguranțe în locurile de joacă, cât și monitorizarea strictă a echipamentelor pentru a preveni astfel de situații nedorite. De asemenea, este necesar ca părinții să își aten­ționeze copii cu privire la folosirea corespunzătoare a obiectelor existente în locurile de joacă, cât și la riscurile care pot apărea în aceste locuri publice, fiind încu­rajați să aibă o atenție sporită.

author avatar
Andrei Coman