AcasăSOCIALNunți cu certificat verde în România? Anunțul premierului Cîțu - VIDEO

Nunți cu certificat verde în România? Anunțul premierului Cîțu – VIDEO

Nunți cu certificat verde în România? Anunțul premierului Cîțu - VIDEO

Cu o zi înainte de începerea noului an școlar, premierul Florin Cîțu a participat la o videoconferință cu prefecții și cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică.

Ocazie cu care Cîțu a adus în atenție, între altele, în contextul incidenței cazurilor de COVID-19, situația nunților. Știut fiind faptul că nu doar vara, ci și toamna sunt programate astfel de evenimente fericite în viețile persoanelor care aleg să își unească destinul și aleg să aibă alături, în ziua cea mare, rudele, apropiații, dar și prietenii.

Ce propune premierul

Și anume propunerea ca, pentru a nu fi anulate pe ultima sută de metri evenimentele de acest gen, să se folosească, în zonele unde incidenţa e crescută, certificatul verde.

“Sunt nunţi programate în perioada următoare în zone unde deja se vede că ajungem la 3 mie. Propunerea mea – şi domnul Raed Arafat aş vrea să ne asigurăm că aceste nunţi nu sunt anulate şi ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunţi – dacă se poate. Oamenii nu pot să îşi mai modifice data de la o săptămână la alta şi atunci aş propune pentru nunţile care sunt deja programate şi sunt în zone unde incidenţa creşte să folosim certificatul verde”, a afirmat premierul Florin Cîţu.

Vă amintim că această adeverință electronică verde, cunoscută și drept certificatul verde, atestă dacă deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau a trecut prin boală.

author avatar
Andrei Coman
105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger