AcasăSOCIALNuntă cu 150 de participanți, ”spartă” de polițiști. Cine s-a ales cu...

Nuntă cu 150 de participanți, ”spartă” de polițiști. Cine s-a ales cu amendă

Mii de amenzi, în 24 de ore. Stau cu ochii pe oameni, să vadă care nu respectă măsurile anti-COVID (sursa foto: Facebook)

În zadar par să vorbească specialiștii despre nevoia respectării deciziilor luate de autorități pentru a se evita, pe cât posibil, răspândirea noului coronavirus.

Și, deși guvernanții au decis, pe fondul creșterii cazurilor noi de infectare cu COVID-19, limitarea petrecerilor la care se pot forma aglomerații, încă apar situații în care aceste reguli par să treacă neobservate.

În Prahova, de exemplu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi, care verificau cum anume se respectă măsurile prevăzute de Hotărârea nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă au observat, duminică seară, că în comuna Târgșoru Vechi avea loc o nuntă.
S-a întâmplat în jurul orei 19:30, când polițiști au ajuns la un salon timp cort, unde, conform IPJ Prahova, au constatat că avea loc un eveniment la care participau aproximativ 150 de persoane.

Din păcate pentru mirii, nașii și invitații lor, petrecerea a cam fost întreruptă. Oamenii s-au conformat indicațiilor transmise de polițiști și au părăsit locul respectiv, din câte anunță sursa citată.

Polițiștii au plecat și ei, însă nu înainte de a-l amenda pe organizatorul evenimentului pentru nerespectarea Legii 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu suma de 8000 de lei.

În județul Prahova –  și nu numai – masca de protecție – care să acopere nasul și gura – este obligatorie în spaţiile publice deschise. Excepție de la regulă fac persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Ce prevede Hotărârea nr. 856/2020 în privința nunților

Hotărârea nr. 856 din 14 octombrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020 stabilește măsuri care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Între restricțiile incluse în această decizie sunt și cele referitoare la nunți. Iată-le:

”12. se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;

13. se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente;”

Amenzi de peste 1, 7 milioane de lei în ultimele 24 de ore

De altfel, după cum arată cele mai recente date făcute publice de Grupul de Comunicare Strategică, luni, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 7.110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.704.050 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 11 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

author avatar
Cristina Stefan
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger