AcasăSOCIALNu toţi olandezii ne vor afară din Europa. Ce i-au răspuns românii...

Nu toţi olandezii ne vor afară din Europa. Ce i-au răspuns românii unei femei din Ţările de Jos care îşi cumpără o casă la noi

Nu toţi olandezii ne vor afară din Europa. Ce i-au răspuns românii unei femei din Ţările de Jos care îşi cumpără o casă la noi

O femeie din Olanda s-a îndrăgostit iremediabil de ţara noastră. Îi place atât de mult pe plaiurile mioritice, încât ar vrea să se mute la noi. Asta înseamnă că, mai întâi, ar trebui să-şi cumpere o casă.

Olandeza vrea să bată palma pentru o achiziţie în domeniul imobiliar până în noimebrie. Obligatoriu, casa va trebui să fie „la ţară”.

I-a întrebat pe români unde să se mute

Femeia a luat lucrurile pas cu pas şi a început cu documentarea. S-a înscris pe grupul de Facebook „Mutat la țară – viața fără ceas” şi i-a întrebat pe membri unde ar putea să-şi cumpere o locuinţă. Mulți dintre membrii grupului o felicită pentru decizie și o ajută cu sfaturi.

Memebrii: „Poți căuta la târguri de vechituri și sunt grupuri locale cu acest specific, pe olx poți găsi.”

Olandeza: „Mobilă nu am, dar am covoare vechi țesute de bunica soțului acum 100 de ani, câteva cearșafuri de pat, fețe de pernă și ștergare de in cusute și brodate de mână și diverse obiecte mici, vase, etc, dacă vă interesează.”

Membrii: „mobilă veche, din lemn și o recondiționezi așa cum dorești tu. Bine ai venit!”

„Bun venit în România! Am o afacere cu flori și fac distribuție și în Orăștie. Acolo am întâlnit un om minunat, se numește Uricaru Cristina. Dna este preoteasă, soțul este și iconograf și am văzut niște lucrări minunate și sigur ar putea să vă ajute. În comunitățile sătești se întâmplă multe lucruri frumoase! Soțul doamnei este preot la Orăștioara de sus, o zonă spectaculoasă! Tot acolo este un producător de material dendrologic pentru grădini.”

„În sat sau în apropiere, poți găsi tâmplari care să-ți facă mobila ce o dorești. Comanzi ce obiecte vrei și ți le poate face cum vrei tu.”

„Felicitări pentru limba Română!! Și alegere!! Este un grup Troc se numește, oamenii schimbă între ei diferite articole. Dar recomand târguri pentru accesorii mobilă. Puteți întreba cei care lucrează cu lemnul dacă fac și mobilă.”

Faceți o vizită la Horezu, jud. Vâlcea.”

„Încearcă pe olx pentru mobilă veche de lemn. Găsești și covoare, tablouri, mobilă bună de recondiționat etc. Pentru ceramică recomand Horezu sau artiști români care lucrează cu ceramică.”

„Ne bucurăm că vii în România! Mai găsești pe olx mobilă de lemn (dar mai veche) mai sunt și ateliere unde se lucrează în lemn, dar e mai scump, nu prea e ceva organizat, stil magazin mare. Totul e cam de căutat, și puțin la risc, ca în România.”

Olanda este anti-România în Schengen

Mark Rutte, premierul Olandei, aflat într-o vizită de lucru la Baza Cincu, a declarat că, în principiu, Olanda nu este împotriva aderării României la Schengen.

Noi spunem că toate ţările care îndeplinesc condiţiile trebuie să adere la spaţiul Schengen. România a făcut foarte mulţi paşi în direcţia bună în ultimii ani. În acelaşi timp, zicem că de aderarea la Schengen poate fi vorba când toate condiţiile sunt îndeplinite.

Avem şi un mecanism de monitorizare, avem şi un mecanism de colaborare şi verificare (MCV), paşii următori vor veni. Trebuie să vedem ce urmează în această procedură şi o să vorbim mai departe, dar Olanda nu este, în principiu, împotriva aderării României la Schengen”, a subliniat premierul Ţărilor de Jos.

author avatar
Andrei Ștefan