AcasăSOCIALNu sunt bani pentru profesori, dar funcționarii publici din Ministerul Educației încasează...

Nu sunt bani pentru profesori, dar funcționarii publici din Ministerul Educației încasează sporuri de periculozitate de mii de lei

bani

Funcționarii publici din Ministerul Educației lucrează în condiții periculoase sau vătămătoare de muncă. Cel puțin asta prevede contractul lor de muncă, în temeiul căruia sunt îndreptățiți să primească sporuri de muncă de până la 2.000 lei.

O situație revoltătoare, în condițiile în care un profesor aflat la început de carieră încasează o leafă de aproape 2.500 lei.

Cel mai mare spor încasat de apropie de salariul unui profesor debutant

În timp ce angajații din Ministerul Educației primesc sporuri de periculozitate, dascălii din țară au intrat în a treia săptămână de grevă generală. Organizațiile profesorilor transmit că solicită Guvernului o garanție pentru ca salariul profesorului debutant să fie „cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie”. Greva generală în educație a început luni, 22 mai.

Sporurile pentru condiții periculoase acordate de Ministerul Educației funcționarilor publici și personalului contractual pornesc de la 286 de lei și ajung la 2.417 lei. Cel mai mare spor pentru condiții periculoase de muncă este primit de un director, anume 2.417 lei, conform documentelor consultate de Bugetul.ro.

Un îngrijitor, gradația 3, primește un spor de 286 de lei, în vreme ce un alt îngrijitor, cu gradația 5, încasează un spor pentru condiții periculoase de 300 de lei.

Șoferii de la Ministerul Educației iau sporuri pentru condiții vătămătoare cuprinse între 390 și 410 de lei, ajungând la drepturi salariale brute cuprinse între 5.234 și 5.500 de lei.

Secretarul general al ministerului are un salariu brut de 15.539 de lei, la care se adaugă sporul de periculozitate, în valoare de 2.077 de lei. Secretarul general-adjunct a avut un salariu brut de 9.211 lei. Cu un spor de periculozitate de 1.411 lei, secretarul general adjunct a avut venituri brute de 20.622 de lei.

author avatar
Andreea Vlad