AcasăSOCIALNoutăți despre Programul Rabla. Ce schimbări ar putea apărea

Noutăți despre Programul Rabla. Ce schimbări ar putea apărea

Noutăți despre Programul Rabla. Ce schimbări ar putea apărea (sursa foto: alba24.ro)

Programul Rabla, descris de către actualul ministru al Mediului, Tanczos Barna, drept ”un program de succes”, ”foarte interesant”, care încearcă să scoată din circulație mașinile poluante, ar putea suferi modificări în acest an.

În sensul în care s-ar dori să se dea posibilitatea celor care doresc să poată achiziționa și alte mijloace de transport, cum ar fi trotinetele electrice. Mijloace de locomoție care s-ar putea spune că s-au dovedit a fi destul de populare în rândul unor locuitori ai Capitalei. Drept urmare, ideea le-ar putea surâde celor care ar vrea să își cumpere un astfel de mijloc de transport, pentru a circula în oraș și a evita aglomerația. ”Aș vrea să venim și cu măsuri alternative, cine predă mașina și scoate din circulație o mașină poluantă să aibă opțiunea să cumpere și altceva decât mașină, alt mijloc de transport. În București, de exemplu, de ce n-am putea să cumpărăm acele trotinete electrice și să folosim trotinetele electrice în loc de mașini?

Trebuie să ne gândim și la asemenea opțiuni, pentru că echilibrul ar fi mult mai mult în favoarea mijloacelor de transport nepoluante, hibrid, electric”, a explicat Tanczos Barna, vineri seară, la Digi24.

Deja mașinile hibrid sunt incluse în Programul Rabla. ”Probabil trebuie mai multă campanie de informare. Mașinile electrice sunt destul de scumpe, acesta este adevărul astăzi, dar cu siguranță în doi-trei ani de zile, lucrurile se vor schimba radical. Avem deja producători de mașini care în patru-cinci ani se gândesc să scoată complet din (…) producție motoarele standard”, a mai anunțat ministrul Mediului.

266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger