AcasăSOCIALNoul Cabinet de la Palatul Victoria drege busuiocul, după ce a anunţat...

Noul Cabinet de la Palatul Victoria drege busuiocul, după ce a anunţat măsuri de austeritate. Vin BANI pe alte părţi

alocatiiNoul Cabinet de la Palatul Victoria drege busuiocul, după ce a anunţat măsuri de asuteritate. Vin BANI pe alte părţi

Dacă salariul minim va fi, practic, îngheţat, iar măsurile de austeritate vor afecta mai multe sectoare de activitate, Guvernul Cîţu încearcă să drege busuiocul pe alte părţi.

Premierul a declarat că ordonanţa privind măsurile pentru bugetul din 2021 va fi pusă în transparenţă luni seară şi aprobată în şedinţa de Guvern de miercuri, printre aceste măsuri menţionând ajutoare de stat pentru HoReCa, acordarea de vouchere de vacanţă, ajutoare prin IMM Invest, prelungirea măsurilor active până în 30 iunie 2021.

Florin Cîţu a adăugat că va fi aprobată şi promovată schema de ajutor de stat pentru acordarea de sprijin financiar pentru HoReCa, „o măsură care este foarte mult aşteptată”, schemă care are un buget de 500 de milioane de euro.

Continuă şi în 2021 voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru stimularea turismului românesc.

Pentru HoReCa, pe de o parte avem acest sistem de ajutoare de stat, continuă sistemul de vouchere şi vă pot spune că până în martie cei din acest sector vor fi scutiţi de la plata impozitului specific„, a afirmat premierul.

Alocațiile cresc cu 10% din ianuarie, punctul de pensie cu 8% din septembrie

Guvernul condus de Florin Cîţu intenţionează să majoreze alocațiile cu 10 la sută de la 1 ianuarie și cu alte zece procente din luna august, iar punctul de pensie va crește cu 8 la sută, dar din luna septembrie, susţine postul Digi24.

Veniturile bugetarilor (sporuri, indemnizații, salarii etc.) vor fi plafonate pentru o perioadă de 2-3 luni, timp în care se va face o analiză, întrucât în momentul de față sunt discrepanțe între banii pe care îi primesc bugetarii.

author avatar
Andrei Ștefan