AcasăSOCIALNou anunţ despre vârsta de pensionare. Marius Budăi: „Pun carul înaintea boilor”

Nou anunţ despre vârsta de pensionare. Marius Budăi: „Pun carul înaintea boilor”

pensionariNou anunţ despre vârsta de pensionare. Marius Budăi: „Pun carul înaintea boilor”

Francezii au ieșit în stradă, nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare, de la 62 la 64 de ani. În acest context, ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit din nou despre creșterea vârstei de pensionare în România, asumată în PNRR.

Potrivit Ministrului Muncii, în Legea 263, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011, este prevăzut ca vârsta de pensionare a bărbaților din România să fie de 65 de ani.

Vârsta de pensionare, aceeaşi pentru femei şi bărbaţi

Prin PNRR însă, Guvernul României se obligă ca, din anul 2035, și femeile din România să iasă la pensie tot la vârsta de 65 de ani. În prezent, vârsta de pensionare a acestora este de 62 de ani.

”Eu am spus-o foarte clar și o să o spun foarte clar să înțeleagă și acum. Noi, sau cei care au scris acolo, pun carul înaintea boilor.

Pentru că noi trebuie să ne ocupăm de creșterea speranței de viață a cetățenilor români și după aceea să vedem dacă mai discutăm și dacă mai este o cazul de o creștere a vârstei de pensionare. Noi trebuie să ne ocupăm de nivelul de trai crescând astfel speranța de viață și mai ales speranța de viață sănătoasă a cetățenilor români și după aceea mai vedem…”, a explicat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

 Vârsta standard de pensionare pentru femei este de 62 de ani și va crește treptat până la 63 de ani până în luna ianuarie 2030. Pentru bărbați, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani.

author avatar
Andreea Vlad
565 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lasa-te de minciuni Budai. Zilnic faci legi de pensii si zilnic prostesti lumea cu gargara. La pesedea inca nu s-a nascut rusinea.Nu te-ai saturat sa minti seara de seara? Nu ptr ca nu ti s=a terminat abonamentul la televiziunea lui Ciutacu.Fara tine si voi astia din partide ajunge la faliment sarmanul.Brake News!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger