AcasăSOCIALNOI restricţii în Bucureşti: nevaccinaţii au cel mai mult de suferit! Iată...

NOI restricţii în Bucureşti: nevaccinaţii au cel mai mult de suferit! Iată ce este INTERZIS!

Restrictii-in-BucurestiNOI restricţii în Bucureşti: nevaccinaţii au cel mai mult de suferit! Iată ce este INTERZIS!

Situaţia critică din Bucureşti, unde rata de infectare a ajuns la 8,28 la mia de locuitori, a determinat impunerea unor noi restricţii de către omitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Astfel, de azi, duminică, revine carantina de noapte, dar doar pentru persoanele nevaccinate. De asemenea, se reintroduce declaraţia pe propria răspundere sau adeverinţa de la angajator pentru a ieşi din case după ora 20.00.

Restricțiile de circulație nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate și celor care au trecut prin boală, nici copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani.

Magazinele se vor închide la ora 22, iar la restaurant, teatru sau în sălile de fitness au acces doar vaccinaţii sau persoanele care au trecut prin boală, dar nu a trecut mai mult de 180 de zile de la confirmarea infectării cu virusul SARS-COV 2.

Care sunt restricţiile din Bucureşti?

Este permisă desfășurarea orelor de educație fizică doar în spații deschise, fără obligativitatea purtării măștii de protecție.

În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura în Municipiul București cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

Circulaţie interzisă în intervalul 20:00 – 5:00

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5,00, cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuința/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistența medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului anti Covid- 19;
  • deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;
  • părăsirea domiciliului pentru protejarea vieții sau integrității fizice în cazul unui pericol grav și iminent, cu apelarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Atestarea vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.

 

author avatar
Andrei Ștefan
741 afisari

7 COMENTARII

  1. Baga-v-ati rata de infectare in cur, sclavilor împuțiți, mâncătorilor de căcat. Creste cel mult incidenta de gripă, dar voi ii dati cu covidul, asta e ordinul.

  2. Ce dracului au pazit 10 luni de zile,sosocarii idioti?AU FOST CELE MAI BLANDE RESTRICTII,VACCINURILE SUNT GRATUITE,TESTELE LA FEL,NU PLATESTI NICI MACAR EFORTUL MEDICILOR SA-I VACCINEZE,VIN SI ACASA LA BATRANI,DOAR SA NU MAI EXISTE PRESIUNIE PE SPITALELE NENOROCITE DE PESEDISTII CARE AU CONDUS TARA 30 ANI!!!

    • Si,mai departe? CUM SA CONSTRUIESTI SPITALE IN PLINA PANDEMIE,SUB PRESIUNEA SOSOCARILOR FARA CREIER?CU CE BANI SA FINANTEZI SECTIILE CELE MAI NECESARE,CELE ATI,CU APARATURA ULTRAPERFORMANTA,DE ULTIMA GENERATIE?Caci banii sunt aruncati pe medicamentele nou aprobate,vaccinuri ,teste,salariile medicilor,ambulantierilor,etc.etc!!!Orban avusese o idee de psihologie inversa,propunand ca ,daca lumea nu se vaccineaza gratuit,sa se ajunga sa plateasca vaccinul sau testarea,asa cum s-a anuntat si in occident,acolo avand efectul imediat-lumea a inceput sa se vacvineze masiv-dar mintea aburita de alcool al lui cutulache si iohannis nu accepta nicio initiativa ,doar ideile lor de „satrapi invechiti”!!

    • Dacă cei care nu gândesc ca tine nu au creier, tu si cei care gândesc ca tine ce au? Marde?

  3. Politistii care dau amenzi si stau in strada dupa ora 20 sunt vaccinati ?
    Procurorii care fac dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor sunt vaccinati ?
    Parlamentarii care striga : vaccinati va, sunt toti vaccinati ?Taaare asi vrea si eu sa stiu cati din Guvern sunt vaccinati…

  4. Prea multa vorbărie, toată lumea la vaccin în al XII lea ceas!E hg dat asa ca nu te vaccinezi, stai în casă arestat…simbolic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger