AcasăSOCIALNoi reguli de circulație pentru conducătorii de trotinete electrice

Noi reguli de circulație pentru conducătorii de trotinete electrice

trotinetaNoi reguli pentru cei care se deplasează pe trotinete electrice. Restricția se aplică pe toate drumurile publice

Guvernul a adoptat luni o hotărâre prin care este reglementată circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Prin hotărârea adoptată de Executiv se reglementează în concret normele de conduită pentru conducătorii de trotinete electrice, similar conducătorilor de biciclete, precum și a condițiilor tehnice pentru trotinetele electrice, similar celor prevăzute pentru biciclete.

Conform MAI, principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar.

Trotinetele electrice, interzise pe trotuar

Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească.

author avatar
Andreea Vlad
407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger