AcasăSOCIALNoi reguli de carantină pentru cei care vin din zone cu risc...

Noi reguli de carantină pentru cei care vin din zone cu risc epidemiologic ridicat. Lista țărilor din „zona galbenă”, actualizată!

Noi reguli de carantină pentru cei care vin din zone cu risc epidemiologic ridicat. Lista țărilor din „zona galbenă”, actualizată!

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat vineri lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă a fost inclusă și Suedia, în timp ce Franța şi Bosnia Herţegovina au fost eliminate. Cei care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Statele din zona galbenă sunt: Georgia, Serbia, Luxemburg, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Liechtenstein, Austria, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Curasao, Polinezia Franceza, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Polonia, Iordania, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Kosovo și Danemarca.

Persoanele care sosesc în România din aceste state trebuie să intre în carantină pentru 14 zile.

Cine nu trebuie să mai stea în carantină când intră în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a mai stabilit vineri să fie exceptate de la măsura carantinării persoanele care au avut contact cu un pacient cu COVID-19 dacă se dovedește prin documente medicale că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului, transmite Hotnews.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit, vineri, în sistem online pentru a relaxa mai multe restricții începând din acest weekend.

author avatar
Andreea Vlad
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger