AcasăSOCIALNoi măsuri sociale, lansate de Guvern: creșteri de salarii pentru bugetari, suplimente...

Noi măsuri sociale, lansate de Guvern: creșteri de salarii pentru bugetari, suplimente la pensii, amânarea ratelor/Când intră în vigoare pachetul „Sprijin pentru România”

Scandalul capătă proporții. Un lider PNL îi cere lui Ciucă să-l demită pe ministrul Tanczos Barna: „România a fost umilită” (sursa foto: facebook/Guvernul României)

Coaliția de guvernare a votat, luni, 23 mai, pachetul de măsuri care va fi implementat în următoarea perioadă, primele măsuri fiind luate de la 1 iulie.

Premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au venit cu o prezentare a măsurilor economice şi sociale.

Amânarea ratelor la bănci cu 9 luni

„Coaliţia de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie”, a anunţat Nicolae Ciucă.

Guvernul îngheață angajările la stat

Premierul a menţionat şi măsurile care vor fi luate de Executiv pentru a face economii la bugetul de stat, pentru a reduce deficitul bugetar. Prima măsură este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10 %, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială. De asemenea, a doua măsură este suspendarea angajărilor la stat, în condiţiile în care în ultimele luni a avut loc a loc angajări în mai multe valuri.

Mai mult, Guvernul vrea creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Nu în ultimul rând, Guvernul vrea accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

author avatar
Andreea Vlad
1.024 afisari

5 COMENTARII

  1. Masuri inutile care nu duc la nimic decat la inflatie si la saracirea bugetului tarii, adica la imprumuturi noi si la cresterea datoriei externe. Trebuia umblat la plafonarea pretului la gaze, combustibili si energie electrica plus masuri de crestere a productiei pentru acestea (oamenii din bransa se plang ca nu sunt lasati de guvern sa produca mai mult desi s-ar putea) plus redeschiderea unor capacitati de productie (de exemplu mine de carbune si termocentrale) plus lege care sa stopeze exporturile pentru ca sa nu ne fie luate aceste resurse la pretul mic care va fi la intern si sa fie duse afara. Astfel preturile tuturor bunurilor si serviccilir ar fi tinute la nivelul de dinainte de criza energetica artificial creata. Din pacate conducerea tradatoare a tarii nu se gandeste la astfel de masuri, semnand PNRR = unul din planurile tradatoare de distrugere a Romaniei.

    • FALSII JURNALISTI DE PE ZIARE.COM , INCOMPETENTA SI PLAGIATUL AU PUS MANA PE PUTERE .
      ROMANIA ESTE LA DERIVA TOTALA

  2. Inghetarea angajarilor la stat pare o masura buna la prima vedere, insa nu este. Prin aceasta inghetare nu vor fi putea adusi oameni acolo unde chiar este nevoie de ei, creind astfel alte rupturi si discrepnte in sistem. Insa da, sistemul colcaie de frecatori de menta si de sinecuristi pe salarii babane, acestia ar trebui concediTi prin restructurari bazate pe eficientizare, insa de unde eficientizare economica intr-un stat corupt pana in maduva oaselor?

  3. Pana nu o sa diminuati pensiile si salariile alea grase degeaba va laudati ca mai aruncati niste oase de ros unora ca e pe imorumut adica tot pe putinii care mai produc plus valoare sa plateasca ca economia ati distrus o voi cu politicile voastre de gasti.

  4. Prosteală pe față.
    Mărirea de salarii în sistemul public fără a diferenția categoriile de venituri e o ticăloșie fără seamăn. Cei cu salarii mici vor primi o laie, iar cei cu salarii mari (de fapt, aceia care contează) vor adăuga încă ceva la veniturile și-așa exagerate. O porcărie.

    Amânarea cu 9 luni a ratelor e o mizerie menită să ajute băncile, de fapt, care vor găsi metode pentru a-și compensa pierderile la dobândă, iar în final cei cu ratele amânate vor plăti și mai mult.

    Înghețarea angajărilor? Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. Cum aproape tot sistemul public se bazează pe pile, cunoștințe și relații, rezultanta va fi egală cu zero.

    În mod normal, un guvern căruia i-ar păsa de România ar face o triere la sânge în sistemul public, pe bază de utilitate și competențe, iar rezultatul ar fi că cel puțin o jumătate din leprele alea ar fi concediați. Nasol, ă? Să plângem pentru ei, zic. Dar de muncitorii care rămân pe drumuri din cauza falimentului sau restrângerii activității companiilor private, cui îi pasă? Pana mea, sunt doar niște amărâți de lopătari, fierari-betoniști, zidari, electricieni, instalatori, brutari… n-au decât să crape. Noi? Noi o ducem bine. Studiile bazate pe „preferințele” angajaților români se referă, exclusiv, la cei din birouri. Cuae, a ajuns România țară de intelectuali, bre, până și șanțul de conductă se sapă cu laptopul iar angajatul român merge „la birou” în Pipera sau dracu’ știe unde cu trotineta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger