AcasăSOCIALNoi LOVITURI pentru români: vin SCUMPIRILE! Preţurile explodează de la 1 iulie!

Noi LOVITURI pentru români: vin SCUMPIRILE! Preţurile explodează de la 1 iulie!

facturi scumpiriNoi LOVITURI pentru români: vin SCUMPIRILE! Preţurile explodează de la 1 iulie!

Românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar, de la 1 iulie, ca să-şi achite facturile. De ce? Pentru că preţurile la gaz şi la energie electrică vor creşte. Mai mult, locuitorii din anumite orașe, așa cum e Cluj-Napoca, ar putea scoate din buzunar mai mulți bani decât cei din alte orașe.

De luna viitoare, vor fi creșteri de prețuri și la gaz, și la energie electrică – mai ales pentru cei care nu și-au schimbat contractele pentru a trece în piața concurențială și rămân în serviciul universal.

La gaz vor fi scumpiri între 20 și 25 la sută „cam pentru toată lumea”, în timp ce la energie electrică, pentru cei care nu au schimbat contractul, creșterile se vor situa între 5 și 7 la sută de la 1 iulie și probabil că va mai fi o creștere similară la sfârșitul anului, spune Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei.

Preţurile vor varia de la un oraş la altul

Vorbim despre o medie a valorii facturii. În unele localități, mă aștept să fie o creștere mai mare, în altele, o creștere mai mică. Cred că cea mai mare creștere o vom vedea la Cluj, Brașov, Ploiești, Craiova, iar cea mai mică creștere cred că va fi la București.

În simularea pe care am făcut-o, am luat un abonament normal, cineva care consumă în jur de 125 kW pe lună. La București, creșterea valorii este undeva în jur de 15 lei la factură, la Cluj este undeva de 90 de lei la factură”, a Răzvan Nicolescu, fost ministru al Enegiei.

Cine rămâne cu preţ fix?

Pentru cei care și-au schimbat contractele, majoritatea contractelor sau unele contracte au un preț fix. Este o diferență semnificativă și diferența se mărește între cei care și-au schimbat contractele și cei care nu și-au schimbat contractele. Iar în momentul de față, în România sunt cam jumătate-jurmătate”, a mai zis expertul.

În ceea ce privește gazul, calculele arată că de la 1 iulie facturile vor crește cu circa 25 la sută, dar aici scumpirea va fi valabilă „cam pentru toată lumea”. El spune că este o situație paradoxală – am importat foarte mult gaz, deși „stăm pe rezerve”.

author avatar
Andrei Ștefan
584 afisari

3 COMENTARII

  1. ” Românii VOR SCOATE MAI MULTI BANI DIN BUZUNAR, de la 1 iulie… … … locuitorii din anumite orașe, așa cum e Cluj-Napoca, AR PUTEA SCOATE DIN BUZUNAR MAI MULTI BANI… ” . Bă, labă tristă, tu ce ești, de fapt?

  2. Poate explicați si vulgului de ce atacați mesagerul? N-ar fi logic si normal sa-i adunati pe cei care au vândut aseturile Românei pe nimic si sa-i biciuiti in pietele oraselor sau in satele României? N-ar fi rea ideea sa fie apoi împușcați de plutoane de executie si bineînțeles pretul gloanțelor sa fie decontare de familia lor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger