Cauta

Noi ajutoare sociale pentru pensionari și cei nevoiași. Cine sunt beneficiarii și ce primesc

pensionari

Noi ajutoare sociale pentru pensionari și cei nevoiași. Cine sunt beneficiarii și ce primesc

Guvernul ajută din nou pensionarii și persoanele vulnerabile cu ajutoare sociale și bani. Românii ar putea primi noi tichete pentru mâncare, în afară de voucherele de alimente sau mesele calde.

De asemenea, persoanele care trăiesc sub limita sărăciei vor primi un sprijin financiar sub formă de bani.

Cupoanele de călătorie, preschimbate în cupoane pentru alimente

Un parlamentar propune ca pensionarii care nu folosesc cupoanele de călătorie să le schimbe cu tichete pentru mâncare.

Cupoanele de călătorie pentru anul 2023 pe care pensionarii nu le folosesc ar putea fi preschimbate cu bonuri de alimente. Propunerea vine de la deputatul PSD Gabriel Zetea care îi transmite ministrului Muncii, Marius Budăi, o propunere în beneficiul pensionarilor.

„La ultima întâlnire pe care am avut-o cu Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Maramureș, reprezentanții vârstnicilor din județ m-au mandat să vă rog să vă aplecați și mai mult privirea spre problemele cu care părinții și bunicii noștri se confruntă și să identificați, alături de decidenți, soluții care să vină și mai mult în sprijinul acestei categorii sociale. (…)

Alte probleme care preocupă pensionarii și soluțiile care ar putea fi aplicate în cazul lor fac referire la cupoanele de călătorie neutilizate, care ar putea fi compensate cu bonuri valorice pentru alimente, dar și la prețul biletelor de tratament care ar putea include, în costul lor, și transportul în/din stațiune.

Domnule ministru, anual, în România se aruncă peste 2 milioane de tone de mâncare. În acest sens s-ar putea găsi o variantă ca aceste produse să fie comercializate la un preț modic în supermarket-uri sau să fie donate cantinelor sociale, iar beneficiarii să fie cei mai năpăstuiți dintre români.

În ceea ce privește cupoanele de călătorie, pensionarii arată că nu toți beneficiarii sistemului public de pensii ajung să le folosească, fapt pentru care se propune ca, la final de an, contravaloarea acestor tichete să fie compensată cu bonuri valorice pentru alimente.”, transmite Zetea.

Sprijin financiar pentru românii vulnerabili

În ceea ce privește persoanele vulnerabile, românii care trăiesc sub limita sărăciei ar putea primi noi ajutoare financiare, în acord cu venitul minim garantat. Potrivit datelor Agenţiei Naţională pentru Plăţi și Inspecţie Socială (ANPIS), în luna februarie a.c. au primit ajutoare sociale 165.425 de români, suma medie plătită fiind de 268,95 de lei.

Cei mai puțini beneficiari de ajutoare sunt din București (254 de persoane, care au încasat în medie luna trecută câte 196,73 lei, dar și în Ilfov (859 de persoane) suma medie încasată fiind de 267,05 de lei. La polul opus, cei mai mulți beneficiari de ajutoare sociale sunt din județul Dolj, cele 10.382 de persoane încasând în luna februarie suma totală de 2,84 milioane de lei, respectiv o medie de 273,25 lei.

Un alt județu în care sunt foarte mulți beneficiari de ajutoare sociale este Bacău, cu 9.299 de persoane care au încasat aproape 2,5 milioane de lei în februarie, o medie de 267,31 lei pe beneficiar. Județele Buzău și Vaslui au și ele peste 7.000 de beneficiari de ajutoare sociale, suma medie încasată fiind de 253 de lei, respectiv 272 de lei.

Ultimele stiri

  • Biden dă de pământ cu procurorul CPI care a emis mandat de arestare împotriva premierului israelian Netanyahu
  • Turcia declară doliu național cu ocazia morții președintelui Raisi
  • SUA prezintă condoleanțe Iranului, dar continuă să-i condamne
  • VIDEO| Incendiu puternic în Sectorul 2
  • Alege ce citești
  • ROMÂNIA, împinsă să intre în RĂZBOI cu RUSIA!
  • ȘOC la Barcelona: Gallardo în locul lui Xavi!
  • Rapidiștii beau Guinness
  • Laboratoarele acreditate RENAR analizează siguranța combustibililor și a calității apei
  • Panică totală în sistemul energetic. Burduja o dă înainte cu regenerabilele
  • Exit mobile version