AcasăSOCIALNoi ajutoare pentru români, de Paşte 2023: pachete alimentare cu 24 kg...

Noi ajutoare pentru români, de Paşte 2023: pachete alimentare cu 24 kg de mâncare. Ce conţin acestea şi cine le primeşte

Românii vulnerabili vor mai beneficia şi de pachetele cu 24 de kilograme de alimente. Aceste ajutoare vor ajunge la românii sărmani luna viitoare, în aprilie, după cum a precizat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Anul acesta se acordă șase tranșe de susținere pentru alimente și mese calde, unui număr de circa 2,4 milioane de oameni aflați în situații vulnerabile.

Ce conțin pachetele alimentare de Paşte:

  • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
  • mălai (4 pungi de 1 kg);
  • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
  • ulei (4 sticle de 1 l);
  • zahăr (2 pungi de 1 kg);
  • orez (4 pungi de 1 kg);
  • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
  • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
  • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
  • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
  • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
  • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Voucherele sociale merg mai departe

Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie.

Adăugând la acestea sprijinul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat elevilor, trusourile pentru mamă și nou-născut, voucherele pe care le pregătim pentru îmbunătățirea condițiilor de locuit și pentru achiziționarea de electrocasnice, putem vorbi în 2023 despre un amplu pachet de măsuri sociale finanțat din fonduri europene, 1,8 miliarde de euro într-un singur an”, a mai zis Boloș.

author avatar
Andrei Ștefan
3.566 afisari

21 COMENTARII

  1. Deci recunoasteti,este oficial,sub inaltul patronaj al Cocotatului Esuat,Guvernul meu de plagiatori si pitiponci,a umplut Tara de cersetori peste 2 milipoane,si de copii famanizi,desculti dezbracati care abandoneaza scola.Rooomania educaata stat de drept,saracit si jefuit.

  2. Deci recunoasteti,este oficial,sub inaltul patronaj al Cocotatului Esuat,Guvernul meu de plagiatori si pitiponci,a umplut Tara de cersetori peste 2 milioane,si de copii flamanizi,desculti dezbracati care abandoneaza scoala.Rooomania educaata stat de drept,saracit si jefuit.

  3. Incet incet se apropie alegerile, trebuie ca guvernarea actuala sa niveleze terenul, nu-i asa? „Sarmanii” oameni stiind ca au malaiul asigurat si curentul moca, in loc de munca prestata cu ziua, vor cocosa bancutele si scaunele de la carciumile satesti si comunale… Trai neneaca, slava guvernarea!
    Bravos natiune, halal sa-ti fie!

    • Numai un nebun ar vota pe galbejiti! Eu votez AUR daca nu apar altii si mai duri. Unii care sa aiba in proggram inchiderea in puscarii a politicienilor corupti. SRI informeaza tot timpul da Joha arunca hartiile in gunoi.

  4. Înainte de afi aruncata în traista Uniunii Sovietice la 23 08.1944 și apoi prin Tratatul de Pace din 1947 România era Aa 4 a exportatoare de petrol din lume rafinăriile ei erau cele mai moderne din Europa padurile ei si bogățiile lor fabuloase avea solul cel mai fertil apele curgătoare pline de pești zăcăminte de minerale multiple o delta unica în lume un tezaur național ascuns la Mănăstirea Tisamana bogat în tone de aur. Cel mai sărac muncitor manual putea sa își cumpere în fiecare zi o pâine de 1kg. din faina bună și adevarata de atunci 1 kg. de brânză telemea și 1 l. de vin de 6 grade. Ar fi putut fi oare și mai bine. Desigur. Dar decăderea lipsa simtului de demnitate și onoare omeneasca devenita astăzi o regula de comportare DELA VLADICA LA OPINCA NU AR FI PUTUT FI.

  5. Scuze mai ales marțea sau când se dă hrană rece pu salam și ce se mai dă trăiască PSD vaslui

  6. Dar de ce ofera ajutoare fara vaccinare? Acum putin timp se oferau mici pt. un vaccin sau bonuri de masa.

    • Sa zica iar: Vaccinul este mancare, o cafea cu prietenii, bilete la concerte, etc. Ce kilu’ la femei au facut cu campania de intepare?

  7. Doar atat mai comunica marii ministri cu cetatenii ,ca le da pomana ca fura prin facturi si da cu ratie mai rau ca in trecut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger