AcasăSOCIALNicușor Dan vrea să dărâme mii de blocuri în București. Mesaj cinic...

Nicușor Dan vrea să dărâme mii de blocuri în București. Mesaj cinic pentru cei aruncați în stradă – VIDEO

Nicușor Dan vrea să dărâme mii de blocuri în București. Mesaj cinic pentru cei aruncați în stradă - VIDEONicușor Dan vrea să dărâme mii de blocuri în București. Mesaj cinic pentru cei aruncați în stradă - VIDEO (sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Deși problema apei calde și a căldurii continuă să primeze în rândul preocupărilor celor mai mulți locuitori ai Capitalei, date fiind problemele supărătoare la acest capitol, mai ales că afară au scăzut considerabil temperaturile, și chiar și dacă nu ar fi fost așa, e cât se poate de deranjant ca în 2021 să fii nevoit să încălzești apă la aragaz, ca să te poți spăla, primarul general pare să fie preocupat mai degrabă de chestiuni ce țin de urbanism.

„Au fost construite, probabil de ordinul miilor, blocuri ilegale în Bucureşti. Şi o spun cu toată responsabilitatea”, a afirmat Nicușor Dan recent într-o conferință de presă.

Și nu aceasta a fost constatarea care a atras atenția în mod special din spusele primarului din București, ci ideea demolării. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu oamenii care locuiesc în astfel de blocuri. Unde vor ajunge să locuiască?

Primarul Capitalei: „Ar fi foarte sănătos ca acest lucru să se întâmple”

„Din păcate, sunt zone în oraş care au fost dezvoltate total împotriva oricăror reguli şi care, după ce standardul de viaţă va creşte în Bucureşti, se vor transforma în nişte ghetouri.
Există 10-20 de situaţii litigioase în care s-au contestat autorizaţii, s-a cerut demolarea sau demolarea parţială a unor imobile construite. Ar fi foarte sănătos ca acest lucru să se întâmple pentru ca oamenii să înţeleagă că există o lege”, a mai declarat primarul Capitalei.

Amplu mesaj pe Facebook

Duminică seară, pe 12 decembrie, Nicușor Dan a transmis un amplu mesaj pe pagina sa de Facebook, pe teme de urbanism.

„Împreună cu colegii din Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism (CTATU), am prezentat în conferința de presă de azi o analiză la zi a chestiunilor urbanistice și o viziune asupra modului în care trebuie să se facă pe viitor dezvoltarea urbană a Bucureștiului.

Am spus că acest oraș nu se mai poate dezvolta în stilul haotic și chiar nociv în care s-a dezvoltat până acum, că trebuie impuse și respectate reguli care să asigure o dezvoltare urbană echilibrată, prin care să se dea prioritate interesului public, al întregii comunități bucureștene.

Am arătat că, de-acum înainte, va trebui respectată o grilă de criterii clare, obiective, conform legii și am prezentat felul în care aceste criterii au fost sau, mai bine zis, NU au fost respectate în documentațiile de urbanism realizate în trecut, în timpul precedentei administrații.

Analiza CTATU asupra a 42 de documentații de urbanism și tabelul sintetic aferent (majoritar colorat în roșu, deci cu diverse probleme) ne avertizează pe toți că au fost mari lacune în evaluare și că e obligatorie o schimbare radicală a modului în care administrația locală apără interesul public”, a scris Nicușor Dan.

Ce urmează?

Primarul Capitalei a dezvăluit planul, pentru perioada următoare, la acest capitol.

„Cum vom proceda de acum înainte pentru o dezvoltare urbană corectă? Vom fi clari și transparenți cu investitorii din sectorul imobiliar, vom preciza riguros grila de criterii care va trebui îndeplinită, vom impune respectarea legii și refacerea documentațiilor de urbanism acolo unde e cazul, vom cere investitorilor în mod concret, în scris, să participe, alături de primărie, la crearea infrastructurii rutiere, sociale sau de mediu în zonele pe care doresc să le dezvolte din punct de vedere imobiliar.

De asemenea, voi propune respingerea în Consiliul General al Capitalei a documentațiilor de urbanism care încalcă legea, impunând ca orice astfel de documentații să se ridice la standardele legale necesare și să respecte ca la carte interesul public”, a susținut edilul Nicușor Dan.

author avatar
Andrei Coman
1.861 afisari

10 COMENTARII

  1. „Au fost construite, probabil de ordinul miilor, blocuri ilegale în Bucureşti.” Păi, cum așa? Nu au avut aprobarea Primăriei, nu au fost avizate de arhitectul șef al capitalei și alte instituții abilitate? Ce, au construit un beci sau o magazioară? Un bucureștean care stă la curte, dacă ridică patru pereți pentru o magazie este imediat sancționat. Cred că Mucușor a găsit o cale de a face un gheșeft, a mirosit că este vorba de mult mălai. Este drept, multe blocuri noi au fost ridicate încălcându-se cele mai elementare reguli, de poți sta la cafea cu locatarul din blocul vecin ridicat la 5-10 m de al tău, să nu mai zic de căile de acces, orice intervenție a pompierilor fiind greoaie sau imposibilă, să nu mai spun de lipsa hidranților pentru apa necesară stingerii incendiilor.

  2. Alooo,pesedeilor!Nu va faceti ca nu stiti cine a distrus infrastructura termica a capitalei,ca nu suntem batuti in cap cum credeti,noi ,bucurestenii!!SAU ,MAI BINE ZIS,NU TOTI AM VENIT DE LA COADA VACII SI NU STIM CE A FACUT STANGA BOLSEVICA DE 30 ANI IN TARA ASTA,CAPISCI?? Adica,ZERO INVESTITII SI 100% JAF PE BANII NOSTRI!!Deci,lasati-ne cu lamentatiile astea false ,plangeti voi pe umerii nostri la ordin din Kiseleff…In doar 1 an si jumatate ce trebuia sa faca noul primar??Minuni,adica tot ce au promis hotii de basescu,oprescu si firea la un loc!!! Hotii care au aprobat cu spagi uriase constructii ilegale si demolari de cladiri istorice de patrimoniu!Plus achizitii umflate cu pompa de bancute,panselute si ornamente,concerte,toate pe banii nostri,fara jena!!

  3. Nicule vezi ca și impuscatu a daramat blocuri pana a ajuns sinistra lui sotie la o manastire, o manastire frumoasa in Bucuresti pe nume Vacaresti. Noaptea Leanța a fost asa de chinuita de un vis demonic ca a 2zi dimineata uda leoarca a dat ordin de demolare in ’86.Numa ca frumoasa manastire in stil romanesc brancovenesc facuta in sec 18 era legata la fundatie de staret de un mare blestem ce viza otomanii in caz ca o sa fie distrusa. Blestemul descoperit la demolare in latina si slavona prevedea ca – cel ve cuteaza sa arda, sa distruga sau sa instraineze aceasta sfanta manastire Vacaresti, sa moara in mare balta de sange in ziua Sfanta de Craciun…

  4. Toti cei ce au semnat actul de demolare cab1 cab 2 sef constructor maistru de santier si muncitori au murit de Craciun.

  5. Nicusor are dreptate un milion la suta !!! Si-au batut joc de oras !!! Au construit blocuri intre case. Au construit blocuri si cladiri in zone protejate in care erau numai cladiri istorice si regimul de inaltime era foarte mic. In fiecare zona s-a construit aiurea fara a fi facut inainte un studiu privind felul cum o sa fie afectat traficul in acea zona prin adaugarea unui anumit numar de locuinte si de masini si felul cum o sa fie suprasolicitate infrastructura de termoficare, de apa potabila si de curent. Micul Paris a fost transformat intr-un oras din lumea a-3-a fara nici un fel de identitate in care cladirile istorice au fost batjocorite si lasate in paragina pentru a se darama. Lacomia combinata a celor ce au vrut sa imbogateasca din constructia de locuinte si cu lacomia angajatilor corupti din departamentele de urbanism a dus la aceasta mizerie urbanistica care este in Bucuresti in ziua de azi. In afara de se contruieste mult si prost cu locuinte mici care pe timpul lui Ceausescu erau incadrate ca si comfort 2. In ultimii ani ai regimului comunist nu prea se mai faceau apartamente de doua camere mai mici de 60mp si cu bucatarie inchisa, acuma toti dezvoltatorii fac open space ca sa poata fura cativa metri matrati la fiecare apartament, o batjocura sa stai in 48-50 mp pe canapea sa te uiti la oale si la plita pe care gatesti, „o splendoare” a modernitatii.

    IL SUSTIN PE NICUSOR IN ACEST DEMERS DACA ESTE CU SUFLETUL CURAT SI VREA SA FACA O TREABA SERIOASA !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger