AcasăSOCIALNicușor Dan vorbește de reparații la sistemul de termoficare, în prag de...

Nicușor Dan vorbește de reparații la sistemul de termoficare, în prag de iarnă. Vor îngheța bucureștenii în case?

Nicușor Dan vorbește de reparații la sistemul de termoficare, în prag de iarnă. Vor îngheța bucureștenii în case?

Una dintre principalele preocupări ale locuitorilor Bucureștiului, în prag de iarnă, o reprezintă, în mod firesc, cea a furnizării apei calde și a căldurii în locuințele racordate la sistemul centralizat de încălzire.

În acest context, s-a aflat că la Primăria Capitalei s-a parafat, marți, contractul pentru finanțarea din fonduri europene a reabilitării sistemului de termoficare din București.
”Semnăm azi (…) contractul de finanțare pentru reabilitarea a 210 kilometri, rețea principală din rețeaua de termoficare, din cei 954 (de kilometri) pe care rețeaua îi are, adică 22%”, a anunțat Nicușor Dan, de față cu premierul Orban și cu ministrul Fondurilor Europene.

Avarii în continuă creștere

Primarul Capitalei a adus în discuție și statistica, în privința avariilor apărute în ultimii ani la nivelul rețelei de termoficare, dar și ce speranțe aduc aceste lucrări. Despre care a admis că nu vor începe chiar de mâine, poimâine. ”Din 2016 până în 2020 numărul de avarii în rețeaua de termoficare a crescut de la 420 la 1.300, pierderea pe eficiența pe energie termică a crescut cu 5% și de asemenea a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea. Prin (…) lucrările pe care le vom demara de îndată ce vremea ne va permite și după ce vom fi finalizat procedurile de achiziție, o să avem trei mari îmbunătățiri – îmbunătățirea calității căldurii și apei calde pentru bucureșteni, în al doilea rând reducerea pierderilor (…) și (…) reducerea poluării atmosferice pe care această ineficiență o generează. Acesta este obiectul contractului de azi, 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde lei finanțare nerambursabilă ”, a mai declarat edilul Nicușor Dan.

Orban, săgeți la mandatul primarului Firea

Vorbind, la rândul său, la acest ”eveniment”, cum l-a numit premierul însuși, Ludovic Orban a săgetat precedentele conducerii ale Primăriei Capitalei și a anunțat începutul colaborării dintre Guvern și Primăria Capitalei.

„Din păcate, în ultimii 12 ani la Primăria Capitalei au exercitat funcția de primar oameni care au fost străini de problemele reale ale Bucureștiului, (…) care au promis luna de pe cer – autostrada suspendată sau reducerea la jumătate a facturilor la energie termică (…) și care de fapt nu au făcut nimic”, a susținut Orban.

180 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger