AcasăSOCIALNicușor Dan vine cu lămuriri, după suspendarea PUZ-urilor: E fals că nu...

Nicușor Dan vine cu lămuriri, după suspendarea PUZ-urilor: E fals că nu se va mai construi deloc în București

Nicușor Dan vine cu lămuriri, după suspendarea PUZ-urilor: E fals că nu se va mai construi deloc în București (sursa foto: Facebook)

Primarul Capitalei a ales să transmită, luni, un mesaj menit a fi lămuritor pentru opinia publică, după ce zilele trecute Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a hotărât suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale (PUZ) coordonatoare din cinci sectoare.

Nicușor Dan a făcut precizări prin intermediul unei rețele de socializare, susținând, între altele, că nu se vor opri construcțiile în derulare. ”Pentru a risipi confuziile și a combate diverse dezinformări în contextul deciziei CGMB de suspendare a aplicării PUZ-urilor pentru următoarele 12 luni, vreau să precizez două lucruri:

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană.

În al doilea rând, e fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuințe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziția de apartamente nu vor pierde banii”, a transmis primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Nicușor Dan subliniază că ”hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri de sector operează pentru viitor, adică începând cu data de 1 martie 2021, pentru o durată de 12 luni de zile”.

Vizate au fost PUZ-urile coordonatoare ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6. ”PUZ-urile celor 5 sectoare, așa cum au fost făcute, creează spațiu pentru abuzuri în urbanism, deschid calea unui trafic mult mai aglomerat, haotic, fără reguli clare care să protejeze cetățenii și cresc riscul de poluare în oraș”, susținea, primarul Capitalei, zilele trecute, pe aceeași rețea de socializare.