AcasăSOCIALNicuşor Dan lămureşte treaba iluminatului festiv din Bucureşti: vor fi sau nu...

Nicuşor Dan lămureşte treaba iluminatului festiv din Bucureşti: vor fi sau nu luminițe de Crăciun?

luminite de CraciunNicuşor Dan lămureşte treaba iluminatului festiv din Bucureşti: vor fi sau nu luminițe de Crăciun? / foto: Stirile Pro TV

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan spune că bucureștenii se vor bucura anul acesta de iluminat festiv de Crăciun. Contractul este executat în proporție de 90%, a precizat edilul.

Problema iluminatului din București este reglementată printr-un contract încheiat pentru trei ani, care va expira odată cu această iarnă, potrivit Mediafax.

„Chestiunea iluminatului de sărbători ține de un contract încheiat între o companie municipală în subordinea Consiliului General și un operator privat.

Trebuie să avem un consiliu. Consiliul trebuie să schimbe Adunarea Generală a companiei, Adunarea Generală trebuie să schimbe Consiliul de Administrație (CA), iar CA să discute cu operatorul privat.

Contractul a fost semnat pe trei ani și va expira odată cu această iarnă, s-au executat lucrări pe 90% din ce se prevedea. Vom avea aceeași decorare a străzilor pe care am avut-o anul trecut”, a explicat Nicușor Dan.

Nu se va organiza Târgul de Crăciun

El a spus că valoarea contractului este de nouă milioane de lei.

Întrebat dacă luminițele vor fi aprinse în 1 Decembrie, primarul general a răspuns: „Este o decizie pe care o să o luăm. Dacă tot s-au pus, o să le aprindem”.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, în București nu va avea loc tradiționalul târg de Crăciun.

Primarul Nicușor Dan a spus că Bucureștiul este în pragul prăpastiei medicale, iar orașul nu-și permite să organizeze un astfel de eveniment.

Primarul Capitalei spune că în anii următori acest târg va fi organizat, dar fără ca Primăria Municipiului București să plătească pentru asta, ci printr-un parteneriat cu operatori economici.

author avatar
Andreea Vlad
275 afisari

3 COMENTARII

  1. Bunica spunea : Tara arde si baba se piaptana. Cate saloane de spital se puteau amenaja cu 2 mil. de euro? Oamenii astia se joaca cu banii publici , milioane , miliarde, de parca ar fi sosete.Se ingroasa gluma cu gripa si inca este inceputul, sa vedeti cand vor fi 50000 pe zi. Nu aud de stropit strazile cu solutie de clor, cel putin in zona spitalelor care sunt cele mai mari focare de covit. Faceti un exercitiu de imaginatie, la spitale vin si pleaca salvarile cu cei infectati, cara pe roti praful , bacteriile si virusii din tot orasul , din toata tara. Nu am auzit de scafe cu dezinfectatnt pt. rotile masinilor la intrarea in tara, nu am vazut oameni cu pompe cu dezinfectant in locuintele , scarile de bloc, curtile celor care au fost infectati, si sigur locuintele si locurile de munca sunt focare de infectie. Oamenii astia nu stiu decat de masti(parca am fi la bal mascat) si de amenzi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger