AcasăSOCIALNicușor Dan anunță APOCALIPSA FRIGULUI în apartamente, la iarnă. „Din păcate, nu...

Nicușor Dan anunță APOCALIPSA FRIGULUI în apartamente, la iarnă. „Din păcate, nu se poate face mai mult” – VIDEO

Nicușor Dan îi pregătește pe locuitorii Capitalei. Mulți vor îndura frigul în case, la iarnă: ”Din păcate nu se poate face mai mult” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Pe măsură ce se anunță o răcire a vremii, în București, dar nu numai, locuitorii Capitalei încep să se gândească deja la sezonul de iarnă și la cum le va fi în apartamente, când ar urma să fie pornită căldura. Iar veștile venite de la primarul Nicușor Dan, la aproape un an de când a preluat mandatul de edil al Bucureștilor, nu sunt tocmai în măsură să îi liniștească.

”Situația de acum reflectă investițiile făcute acum doi ani, trei ani și, bineînțeles, cu o pondere mai mică din anii anteriori. Ce am făcut eu anul ăsta se va vedea, din păcate, începând cu iarna următoare. Ce pot să spun este că iarna asta o să fie puțin mai bine decât anul trecut, ceea ce înseamnă că o să avem mulți bucureșteni care o să aibă același disconfort, din păcate”, a căutat să explice primarul Capitalei, luni seară, la postul B1 TV.

Așadar, locuitorii branșați la sistemul centralizat de încălzire s-ar putea confrunta cu o situație ce multora nu le-a fost străină nici în sezonul rece al anului 2020 – frig în case și neajunsuri la nivel de confort, din acest punct de vedere.

Primarul Capitalei: Ce facem acum se va vedea peste 2 ani

Nicușor Dan a făcut, totodată, referire la situația Elcen. ”Din păcate nu se poate face mai mult. Ce am putut eu să fac a fost să echilibrez financiar Termoenergetica, la sfârșitul anului trecut, să semnez contractul cu Comisia Europeană pentru înlocuirea a 210 km de rețea, să facem toate formalitățile pentru preluarea Elcen, care este producătorul de energie termică, sunt optimist că vom reuși să facem această preluare cu ajutorul Guvernului, până la sfârșitul acestui an, astfel încât să scoatem Elcenul din insolvență,

să accesăm fondurile europene așa cum le-am accesat pentru înlocuirea de conducte, să le accesăm și pe cele pentru producția de energie termică, adică să înlocuim acele CET-uri, din anii 60 cu tehnologie modernă. Asta e ce putem să facem. Ce facem acum se va vedea peste 2 ani”, a completat primarul general, citat de b1.ro.

Referire la reviziile din timpul verii

Pe de altă parte, edilul a pus accent pe reviziile făcute pe timpul sezonului cald. De altfel, se știe faptul că nu au fost puțini locuitorii Capitalei care nu au avut apă caldă, în vară, și s-au descurcat cum au putut să-și încălzească apă pentru a se spăla. ”În vara anului trecut, multe revizii nu s-au făcut tocmai pentru că a fost campanie electorală. Pentru că administrația precedentă nu a vrut să deranjeze bucureștenii, anul ăsta peste vară am deranjat bucureștenii și asta înseamnă că o să fie un pic mai bine.

Acolo unde s-a intervenit nu o să mai crape, iarna, pentru că s-a intervenit vara. Nu am avut nici forța, nici proiectele, nici banii pentru a face mult mai multe lucrări, iarna cealaltă o să fie mult mai bine”, a afirmat Nicușor Dan.