AcasăSOCIALNicușor Dan, explicații menite să țină de cald. Primarul vorbește de ”avarii...

Nicușor Dan, explicații menite să țină de cald. Primarul vorbește de ”avarii minore” – VIDEO

Nicușor Dan, explicații menite să țină de cald. Primarul vorbește de ”avarii minore”. Și de varianta aleasă ca să nu ”crape reţeaua” - VIDEO (foto: Facebook)

În contextul în care mai multe blocuri de pe raza a cinci sectoare din Capitală – excepție făcând doar sectorul 3 – au probleme la nivel de furnizarea agentului termic, într-o zi în care temperaturile de afară sunt foarte scăzute, primarul Capitalei a venit cu explicații.

”În acest moment există doar două avarii minore pe rețeaua secundară, care vor fi remediate până azi în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, a susținut, luni, primarul Capitalei, într-o conferință de presă.

Decizia luată de teama să nu ”crape” rețeaua

Nicușor Dan a continuat prin a explica și cele două variante care ar fi fost la dispoziția decidenților, în acest caz, dar și motivul pentru care s-a ales să nu se forțeze rețeaua, dat fiind faptul că – a spus-o chiar primarul Capitalei – e frig afară.

A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative: fie se merge așa cum se merge (…) pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua, pentru o temperatură mai mare şi implicit o presiune mai mare, cu riscul ca ea să crape. Și atunci decizia care s-a luat la nivelul Termoenergetica a fost să se meargă pe prima variantă – a nu se forța rețeaua. Deci se poate produce mai mult, se poate pune presiune pentru a transmite mai mult, dar ne este frică, acum când este frig afară, să nu crape rețeaua și atunci să fim nevoiți să lăsăm o zi și jumătate, două, multe blocuri fără căldură și atunci am ales varianta asta”, a fost auzit spunând Nicușor Dan.

Ca urmare a unor avarii apărute, în sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6 sunt probleme la nivelul mai multor blocuri, care au rămas fie fără căldură fie apă caldă. Mai precis, este vorba despre ”parametri insuficienți de furnizare a agentului termic”. ”Echipele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti S.A. lucrează în regim continuu pentru remedierea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor”, susțin reprezentanții companiei.

Lista zonelor afectate arată astfel:

functionare_sistem_termoficare
210 afisari

6 COMENTARII

  1. Buna dimineata nea Plicusor, gata te-ai trezit in frig, si fara apa calda, ce o sa faci acum ?
    Pari un pic avariat minor, n-o fi de spaga, de aia nuti pasa

  2. asta a declarat ca la momentele importante din viata lui a dormit si acum ca are si vietile altora pe mana doarme si mai mult!!!!!!!!!!copiii si batrani ingheata de frig in casa cu avariile tale minore .

  3. Cand afara erau plus 15 grade, in Crangasi ardeau caloriferele. Nu se mai spargeau tevile, nu mai explodau cazanele. Doar contorul inregistra intr-o veselie. Ca sa poata emite facturi mai mari decat in aceeasi perioada a anilor trecuti, asa cum a venit pentru oct+noi. 2020, cu 25% mai mari. Asta in conditiile in care temperaturile medii pe lunile respective din 2020 au fost recorduri maxime si implicit, consumul ar fi trebuit sa fie mai mic. Toata aceasta propaganda sustinuta in media, ca reteaua e terminata, ca e gaurita, ca etc. ascunde motivul adevarat al lipsei de caldura si apa calda, si anume REDUCEREA DRASTICA A SUMEI ALOCATE SUBVENTIEI GIGACALORIEI. Banii aia trebuie sa intre in alte buzunare, nu in confortul bucurestenilor. La fel ca si banii pensionarilor. Cine nu realizeaza asta e fericit si considerat cetateanul ideal.

  4. Ca ca cand Plicusor a zis ca ca o sa fie mai bun ca tanti Pisdelea a a a s-a referit la alt la alt la altcineva…

  5. Măimuțoiul ăsta ar trebui să se intereseze de ce pe timpul Gabrielei Firea meseriașii de la RADET aveau soluții pentru ca locatarii din zona cu avarii să nu stea în frig. Sau ca blocurile afectate să fie cât mai puține. Totodată pentru schimbarea/înlocuirea câtorva metri de conductă nu dura 2-3 zile, ci sub 24 de ore. De, e greu să fii primar și să ai soluții. Mai comod era în postura de critic de pe margine sau când privești din tribună.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger