AcasăSOCIALNicușor Dan are chef de joacă: ba dă stimulente mamelor care nasc,...

Nicușor Dan are chef de joacă: ba dă stimulente mamelor care nasc, ba nu! Bătaie de joc la Primărie!

nicusor-dan-voucherNicușor Dan are chef de joacă: ba dă stimulente mamelor care nasc, ba nu! Bătaie de joc la Primărie!

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a intrat în vizotul ammelor şi a persoanelor cu handicap. Edilul ar fi tăiat voucherele ce se acord acestor persoane, numai că nimeni nu mai înţelege nimic.

Conform unui anunţ al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei a tăiat banii pentru vouchere materne. Cei care aveau dosarele pregătite au fost anunțați să nu le mai depună deoarece toate cererile care vin după data de astăzi nu mai sunt prevăzute în buget.

De ce ar fi luat Dan această decizie?

Lipsa banilor din bugetul primăriei Capitalei l-a făcut pe primarul Bucureștiului să renunțe la acest voucher matern. Stimulentulul financiar pentru nou născuți era acordat în fiecare an persoanelor care au devenit proaspăt părinți.

În București, stimulentul pentru nou-născuți avea o valoare de 2.500 de lei. Până azi! Primarul Capitalei a decis să taie acești bani începând cu data de 13 septembrie.

Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse şi completările pentru tranşa a II-a privind acordarea de Vouchere Materna nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare.

*Această măsură nu afectează cererile noi şi completările pentru tranşa a II-a depuse anterior datei de 13 septembrie 2021″, este mesajul afișat pe site-ul DGAS.

S-a răzgândit Nicușor Dan foarte repede?

Numai că, după doar câteva minute de la lansarea acestui anunţ în spaţiul public, Nicușor Dan a venit cu o precizare. Sau cu o erată. Cert este că edilul spune că s-a înţeles greşit.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că acest anunț nu este unul corect, iar banii nu vor fi tăiați.

Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuți, vouchere materna și persoane adulte cu dizabilități să nu mai fie plătite.

Dintr-o eroare umană, anunțul apărut pe site-ul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București nu corespunde realității.

În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuți, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilități, copii cu dizabilități, familii monoparentale si sprijin pentru prevenirea abandonului scolar.

Acestea urmează să fie plătite în același cuantum ca până acum”, spune Nicușor Dan.

author avatar
Andrei Ștefan
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger