AcasăSOCIALNicuşor Dan aduce căldura în caloriferele bucureștenilor. Cât vor dura lucrările de...

Nicuşor Dan aduce căldura în caloriferele bucureștenilor. Cât vor dura lucrările de reparații. Costurile sunt uriașe

nicusor danNicuşor Dan aduce căldura în caloriferele bucureștenilor. Cât vor dura lucrările de reparații. Costurile sunt uriașe / foto: News.ro

Problema căldurii și a apei calde din Capitală persistă de mulți ani. Nici măcar noul primar, Nicușor Dan, nu a venit cu soluții prompte, pentru ca bucureștenii să nu mai înghețe de frig în apartamente.

Sistemul de termoficare este vechi, din această cauză apar numeroase avarii. Caloriferele sun sloi în multe locuințe, iar la robinet curgea apă rece în loc de apă caldă. Din fericire, Nicușor Dan vine cu vești bune: încep lucrările de reparații ale sistemului de termoficare din București. Primarul general al Capitalei a anunțat că vor fi lucrări la cinci tronsoane.

Lucrările, gata în 2021

Obiectivul este ca aceste cinci tronsoane să fie finalizate anul acesta pentru ca din primăvara anului viitor să poată începe lucrările la alte trosoane, de data aceasta finanţate cu bani europeni, spune Dan.

Acesta a mai spus că soluţia pentru a ieşi din blocajul financiar în care se află de 2 ani Primăria este de a pune datoriile în bugetul pe 2021, iar Guvernul să extindă limita de creditare.

„Vă mai aduc aminte că prin acele 320 de milioane, în momentul în care ELCEN va ieşi din insolvenţă este foarte aproape şi în felul acesta putem să accesăm bani europeni şi pe ELCEN pentru centrale mai performante. Cam asta este situaţia sistemului de termoficare în momentul de faţă. Valoarea totală a lucrărilor pe cele 5 segmente albastre este de 300 de milioane de lei care sunt prevăzuţi a fi finanţaţi din bugetul local.

După cum ştiţi aceşti bani nu există în momentul de faţă. Urmează să avem bugetul naţional şi apoi bugetul local şi modalitatea prin care noi vrem să ieşim din acest blocaj financiar în care Primăria Capitalei este de 2 ani este să punem datoriile în bugetul pe 2021 şi tot ce înseamnă investiţie nouă, inclusiv aceasta, să fie finanţată din credite. Pentru asta avem nevoie ca Guvernul să ne extindă limita de creditare”, a afirmat marţi Nicuşor Dan, potrivit Adevărul.

Lucrările de reparații urmează să fie finalizate în acest an, pentru a nu se mai repeta scenariul din această iarnă. Costul se ridică la 300 de milioane de lei.

author avatar
Andreea Vlad
221 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai poti sa crezi ca spune adevarul,acesti latrai asta au invatat,sa promita mare cu sarea,apoi sa dea vina pe vechea guvernare,dar daca am fost iar fraieri si iam votat,acum inghitim in sec si tremurem,ne acoperim in gunoaie etc.Mai cascati ochii cand votati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger