AcasăSOCIALNicolae Ciucă ameninţă jucătorii de pe piaţa energiei. Asta îi va ustura...

Nicolae Ciucă ameninţă jucătorii de pe piaţa energiei. Asta îi va ustura rău la buzunare!

nicolae ciuca facturiNicolae Ciucă ameninţă jucătorii de pe piaţa energiei. Asta îi va ustura rău la buzunare!

Nicolae Ciucă a anunţat o serie de noi măsuri venite în sprijinul consumatorilor afectaţi de scumpirea energiei, precizând că facturile vor fi recalculate şi nu se vor percepe penalităţi.

În plus, la facturile mari venite consumatorilor nu se vor aplica penalităţi şi urmează să se facă analiza, pentru a se vedea care sunt furnizorii care au încălcat legea, facturile urmând a fi refăcute.

Facturile la energie, luate la „puricat”

Pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a cetăţenilor – consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate. Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi NU vor fi purtătoare de penalităţi.

Am convocat astăzi o şedinţă cu miniştrii Finanţelor, Energiei, Agriculturii, Antreprenoriatului si Turismului, Mediului şi preşedintele ANRE pentru a stabili noi măsuri de protejare a populaţiei şi a inteprinderilor de efectele creşterii preţurilor la energie.

Românii au nevoie de garanţii privind corectitudinea facturării consumului de energie electrică şi gaze naturale.

Pentru garantarea eficienţei măsurilor de protecţie a cetăţenilor – consumatori casnici -, urmează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele reglementate.

Până la refacerea calculelor de către furnizori, aceste categorii de facturi NU vor fi purtătoare de penalităţi”, a spus Nicolae Ciucă.

Românii cu consum mic, o nouă schemă de protecţie

De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 Kwh vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redus la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum.

În domeniul sectorului agricol si al industriei alimentare, vom lansa măsurile de sprijin la 1 februarie si le vom menţine active până la data de 1 iulie. Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi. Vom elabora o schemă de sprijin şi pentru gaze naturale.

Analizăm, totodată, la nivelul guvernului, introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri, începând cu 1 aprilie. Protejarea cetăţeanului este principala preocupare a guvernului pe care îl conduc şi vom dispune măsuri în consecinţă.

Este însă foarte important să înţelegem că toate aceste măsuri necesită coerenţă şi coordonare, folosind toate pârghiile decizionale de care dispunem. Voi prezenta aceste toate măsuri în următoarea şedinţă a coaliţiei”, a mai zis premierul.

author avatar
Andrei Ștefan
387 afisari

2 COMENTARII

  1. probabil lui asta care a semnat pentru articol , i l-a scris altcineva , ca ce scrie in titlu nu se regaseste in continut . l-as da afara !

  2. In nordul americii pretul cel mai mic la energie electrică este in Quebec, singura provincie canadiană care nu a fost de acord cu privatizarea producerii si distribuției energiei electrice. Se pare ca este pretul cel mai mic dintre toate țările industrializate.

    Aproximativ, pretul este de 0.0616 CAD pentru primii 40kwh/zi de facturare si 0.0950 CAD/kwh pentru restul energiei consumate.
    Azi 1CAD = 3.46RON, deci
    O.0616 CAD aprox 0.213 RON
    0.0950 CAD aprox 0.329 RON

    poate cineva dintre partizanii liberalizării preturilor sa-mi indice o țară in care in urma liberalizării, preturile s-au stabilizat la o valoare mai mica decat initial si mai mică decât prețurile in Quebec?

    https://www.hydroquebec.com/residentiel/espace-clients/tarifs/tarif-d-tarification.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

ANM anunţă că se schimbă vremea în România! Diferențe mari de temperatură de la o zi la alta. Prognoza pentru Bucureşti

În acest weekend, vremea intră într-un proces de încălzire. Cu toate acestea, nu vom scăpa de ploi. Potrivit meteorologilor, precipitațiile vor fi prezente în...

Bucureştiul se închide din nou în weekend pentru maşini. Se deschide pentru pietoni. Zonele cu restricţii de trafic

Şoferii care ar dori să iasă cu maşina prin Bucureşti, în weekend, trebuie să ştie că Poliţia Rutieră a stabilit câteva restricţii. În Capitală,...
proger