AcasăSOCIALNici n-a fost instalat, că noul Guvern condus de Nicolae Ciucă aruncă...

Nici n-a fost instalat, că noul Guvern condus de Nicolae Ciucă aruncă POVERI pe umerii românilor

ciuca-citu-pnlNici n-a fost instalat, că noul Guvern condus de Nicolae Ciucă aruncă POVERI pe umerii românilor

Guvernul condus de Nicolae Ciucă, a cărui instalare pare doar o formalitate în momentul de faţă, va aduce noi poveri pe umerii românilor. Adică taxe în plus.

Coaliţia PNL-PSD-UDMR face deja planuri pentru a aduce bani mai mulţi la buget în 2022, motiv pentru care pregăteşte trei taxe noi şi eliminarea unor beneficii.

Ce taxe aduce Guvernul Ciucă?

Chiar dacă PNL a spus că nu vrea introducerea de noi taxe, deja se pregătesc cel puţin trei noi taxe:

  • taxa pe pensie mai mare de 4.000 de lei
  • taxa de primă înmatriculare
  • taxa de solidaritate
  • eliminarea beneficiilor pentru cei din IT şi construcţii.

În prezent, salariul minim în construcții este de 3000 de lei net, fără să fie impozitat. Statul pierde prin aceste facilități aproximativ 614 milioane de euro pe an.

Vor să pună taxă pe abonamentul Netflix

Guvernul se pregăteşte să introducă o taxă pe filmele online, estimând că 1,16 milioane de români folosesc astfel de platforme, ceea ce ar aduce la bugetul de stat venituri de circa 38 de milioane de lei.

Prin proiectul de lege se modifică şi se completează art. 13 şi art. 16 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, în sensul includerii la plata cotei de 3% din preţul operelor audiovizuale descărcate contra cost prin intermediul serviciilor de transmisie de date, inclusiv prin internet sau telefonie, prin furnizori de servicii massmedia audiovizuale la cerere, şi pentru a completa lista contribuţiilor la Fondul cinematografic cu o contribuţie de 4% din veniturile obţinute din formă de abonament, pentru vizionarea de opere audiovizuale prin intermediul serviciilor de transmisie de date prin internet sau telefonie, de către furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere.

Concret, proiectul impune o taxă de 4% pe abonamentele tuturor platformelor de filme şi seriale şi încă o altă taxă de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

author avatar
Andrei Ștefan
1.119 afisari

1 COMENTARIU

  1. Eeeee… este musai pentru pensii speciale, bugetari, sporurile de 80% date eroilor….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger