AcasăSOCIALNici alimentele de post n-au scăpat de scumpiri. Cât te costă să...

Nici alimentele de post n-au scăpat de scumpiri. Cât te costă să cumperi cele mai căutate produse în această perioadă

raft Cum vor fi afectate familiile SĂRACE de aplicarea TVA de 19% la băuturile cu zahăr și îndulcitori

Mai este puțin și vom intra în Postul Crăciunului. În această perioadă, mulți creștini renunță la mâncărurile și alimentele pe bază de carne, folosind alimentele de origine vegetală. Numai că, și la aceste sortimente, prețurile au crescut în lunile anterioare, inclusiv în luna noiembrie.

În mai puțin de o săptămână începe Postul Crăciunului. Un post mult mai scump faţă de anul trecut, se plâng credincioşii. Prețurile care au crescut foarte mult, mai ales la fructele și legumele proaspete, fac ca și această orânduire să devină greu de suportat pentru mulţi.

Postul Crăciunului, mai scump anul acesta

Cine vrea să mănânce şi sănătos, nu doar de post, are şi mai multe cheltuieli. Soia, ciupercile sau năutul, alimente bogate în vitamine, nu sunt chiar pentru toate buzunarele. Aşa că deseori sunt înlocuite cu variante mai ieftine, dar care conţin mai puţini nutrienţi.

Cartofii, baza meniului de post, s-au scumpit cel mai mult. Aici s-a înregistrat o creștere cu 40%, însă și pe alte alimente s-au înregistrat creșteri de prețuri.

Prețurile produselor de bază au explodat

Mălaiul și făina s-au scumpit și ele cu 34%. Atunci când se va da dezlegare la pește, va trebui să scoatem din buzunar cu 20% mai mult.

Puterea de cumpărare a leului va deveni din ce în ce mai mică, iar consumatorii care aleg alimentele de origine vegetală vor fi nevoiți să cheltuiască și mai mult pentru o mâncare sănătoasă.

Postul Crăciunului începe pe 15 Noiembrie.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

2 COMENTARII

  1. scumpirile sunt evazive , romanii pleaca in vacante si concedii , o duc foarte bine si au bani cu milioanele
    intrebati-i pe cei de la Guvern daca nu este adevarat
    si jurnalistii pot confirma , ca sunt platiti de ei

  2. Rumunii sa-si achizitioneze de pe acum cati mai multi morcovi. Ca sa-i aiba pe mai tarziu pentru bagat in scorburica intunecata.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger