AcasăSOCIALNedreptate corectată în Parlament. Amenzile din cauza PLF, anulate! Cum pot fi...

Nedreptate corectată în Parlament. Amenzile din cauza PLF, anulate! Cum pot fi recuperați banii

plf formularNedreptate corectată în Parlament. Amenzile din cauza PLF, anulate! Cum pot fi recuperați banii

Proiect de Lege privind stabilirea unor măsuri referitoare la executarea sancţiunilor contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România a trecut miercuri, 29 iunie, de Camera Deputaților, for decizional.

Pe scurt, amenzile pentru necompletarea formularului de localizare a pasagerului (PLF) în perioada restricțiilor din pandemie fie se anulează dacă nu s-au plătit, fie se restituie, la cerere, dacă s-au plătit anumite sume.

Se anulează amenzile plătite pentru necompletarea formularului PLF

Măsura vine ca urmare a faptului că multe dintre amenzi au fost aplicate greșit de către autoritățile locale, existând nenumărate procese intentate împotriva DSP-urilor din țară.

Pentru a intra în vigoare, legea trebuie să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

”Amenzile contravenţionale aplicate în temeiul art.4 alin.(l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, abrogată prin OUG nr.22/2022, neachitate până la data intrării în vigoare a prezentei legi, se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare”, prevede proiectul.

Cum vor fi restituiți banii

De asemenea, sumele de bani achitate până acum se restituie la cererea contravenientului, care trebuie depusă la organul fiscal de executare competent în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului ministrului în acest sens.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a legii, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei stabileşte, prin ordin al ministrului, procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a sumelor de bani, mai prevede proiectul adoptat.

author avatar
Andreea Vlad
314 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger