AcasăSOCIALNebunia decarbonizării. Europa își închide economia

Nebunia decarbonizării. Europa își închide economia

Șefii Europei, imuni la proteste

Conducerea Uniunii Europene pare să-și fi pierdut uzul rațiunii și contactul cu realitatea. În ciuda crizei economice și energetice tot mai grave, șefii UE nu vor să oprească tăvălugul decarbonizării aberante și țintesc închiderea totală a economiei din statele membre. Europarlamentarii români atrag atenția că vom ajunge să importăm totul, de la mașini la hrană, din afara Uniunii Europene.

Pericolul este ca măsurile pe care le-a luat Olanda, cu închiderea a 30% din ferme, să se extindă în toată Europa. Evident că deciziile sunt la nivel național, dar este un precedent, pe care celelalte state l-ar putea aplica, ne spune europarlamentarul Maria Grapini. ”Nu se poate așa ceva. Înspre ce ne îndreptăm? Acum vin de la o dezbatere pe proiectul decarbonizării transportului aerian. Le-am spus că aviația din Europa produce doar 2% din toate emisiile astea și nu suntem singuri pe glob. Ce se va întâmpla? Vom circula cu companii din țările terțe, dacă le închid pe cele din UE. Noi trebuie să decarbonizăm în ritmul în care industria poate să preia o nouă gamă de combustibil, dar nu putem așa, ambițios. Cuvântul ăsta –ambițios – trebuie să fie la pachet cu raționalul. Nu poți să iau niște măsuri doar pentru că îmi plac mie, fără să ții cont de faptul că omori acea industrie. Vedem acum ce bătaie de cap este cu transportul aerian dat peste cap, din alte motive. Păi, dacă îl mai dăm peste cap introducând niște indicatori nerealizabili, este clar că îl omorâm”, ne-a declarat europarlamenatrul Maria Grapini. Aceasta arată că UE vrea să decarbonizeze întreaga industrie, agricultura, transporturile, dar nu poate impune celorlalte state din afara Uniunii Europene același lucru. ”Se știe foarte bine că Europa produce doar 8% din emisii, restul aparțin Statelor Unite, care ne dau lecții, Chinei, Indiei și altor zone. Și atunci ce facem noi? Omorâm economia și agricultura din Uniunea Europeană și o să importăm totul, de la mașini până la mâncare, din statele non-europene care nu pun acești indicatori <<ambițioși>> și iraționali”, ne-a precizat europarlamentarul Maria Grapini.

A murit statul de drept

Incidentele de marți seara, din localitatea olandeză Heerenveen, unde poliția a deschis focul la un protest al fermierilor, au generat reacția vehementă a europarlamentarului Maria Grapini, care a protestat în Parlamentul European față de aceste abuzuri. “Este o nebunie a guvernului olandez! Să deschizi focul asupra unor oameni care vor doar să-și lucreze pământul – averea lor personală – nu mai înseamnă stat de drept! Voi cere Comisiei Europene să analizeze, de urgență, situația din Olanda! Protestez cu fermitate față de aceste abuzuri ale forțelor de ordine, de neacceptat pentru un stat de drept”, a afirmat Maria Grapini în Parlamentul European. Aceasta a condamnat represiunea Guvernului olandez împotriva fermierilor, care, pe bună dreptate, protestau față de măsurile absurde impuse de autorități.

Azi în Olanda, mâine în toată Europa

România a avut o rezoluție pentru intervenția forțelor de ordine când protestatarii au vrut să intre în Guvern, ne spune europarlamentarul Maria Grapini, în timp ce față de abuzurile din Olanda nimeni nu ia vreo atitudine. ”Cum să iei decizia de a interzice proprietarului de teren să producă, pentru că el din asta trăiește?! Mi se par extrem de absurde măsurile luate de Olanda și de aceea am și cerut Comisiei Europene să ia o decizie și să facă o analiză. Ei ne tot înnebuneau pe noi cu statul de drept în România, dar să se uite la Olanda. Cum să scoți forțele de ordine și să tragi în cetățeni? Am mai văzut tot în Olanda, la protestele din pandemie, când au atacat protestatarii cu câinii polițiști. Nu se poate. Sunt precedente care se pot extinde și în alte state. Vor spune că, dacă merge în Olanda, pot trage și ei în fermieri, care și-așa sunt loviți de secetă, acum și de incendii. Oamenii aceștia au investit, au credite, dobânzile cresc și sunt într-o situație cumplită”, a afirmat europalamentarul Maria Grapini.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
5.092 afisari

22 COMENTARII

  1. Asteptam sanciunile UE si SUA impotriva dictatorului Mark Rutte.Parca asa se spune la manualul globalistilor ,nu-i asa?Cand era vorba de Belarus faceau spume la gura ca politia lua pe sus niste drogati numiti de propaganda din vest „luptatori pentru libertate”.Pana una alta toti cumparatii din presa mondiala tac precum niste ticalosi.

    • Băi jigodie putleristă, drogat ești tu, nu ăia antilukașenko!

  2. fiind o tara civilizata , cred ca justitia functioneaza , sa nu-l mai aleaga pe antipaticul asta de rutte .

    • Nu e deloc civilizata, dacă sunt în stare sa scoată TAB uri și armata au decăzut complet. Ideile fixe ca acele tari sunt democrate nu mai sunt valabile. Acolo conduc neo marxisti periculoși care impun ce li se cere, am văzut de ce sunt în stare în asa zisa pandemie

      • A se vedea prăpădul făcute de slugile globalismului satanic în, Canada și Australia, țări care alta data erau exemplu de democrație, azi au ajuns gulaguri , ca în vremea bolșevicilor, părinți acestor neomarxisti robotizati

  3. Din păcate asta e începutul. Oile fara mancare si locuri de munca sunt in stare sa accepte orice, doar sa traiasca. Asta se vrea. Si noi dormim in bocanci

    • Evervescenta aia civica generata cică de nemulțumirea oamenilor la ordonanța 13 și care vroia sa arate, cât de ascuțit ne este simțul libertăți și, al dreptății, a fost de fapt o lucrare de manual a ONG-urilor sorosiste, care au dovetitv, ca sunt singurele care pot mișcă plebea opincara, în rest pe român poți sa faci ce vrei, ca el doarme

  4. Are dreptate Grapini. Iar toata nebunia asta se bazeaza pe o mare minciuna, aceea ca cele doar doua sute si ceva de parti CO2 la milionul de parti de aer ar duce la incalzire globala.

  5. ANALFABETII ,INCOMETENTII SI IRESPONSABILII NU-S NUMAI IN GUVERNELE ROMANIEI !,ARE SI UE FALITII EI CAZUTI SAU BATUTI IN CAP !.
    CE-I TOT TRAGETI CU DECARBONATAREA ?,PUBICATI MAI IDIOTILOR CARE-S EFECTELE BIOXIDULUI DE CARBON COMPARATIV CU METANUL !, VEZI CUM DIFUZEAZA HIDROGENUL PRIN OTELURI SI TEVI DE POLIETILENA DE INALTA DENSITATE !,VEZI CAT DE USOR IL PIERZI !,VEZI CU CINE SE COMBINA SI IN CE CONDITII !VEZI EFECTELE HIDROGENULUI PRIN PRIZMA ACELEIASI INCALZIRI GLOBALE ;
    VEZI EFECTUL VAPORILOR DE APA IN ACELAS CONTEXT -INCALZIREA GLOBALA !!.MAI TERMINATI POLITICIENILOR CU TAMPENIILE ,LASATI SOLUTIILE IN SEAMA SPECIALISTILOR .
    NICI O TARA NU-I PREGATITA SA ABANDONEZE PESTE NOAPTE PROCESE TEHNOLOGICE RENTABILE PENTRU BAZACONII NEEXPERIMENTATE MACAR IN LABORATOR !.
    RUPTI DE REALITATE ,IGNORANTI ,NISTE NULITATI IN MATERIE DE STABILITATE ECONOMICA ,NISTE HABARNISTI INDOMENIUL TEHNOLOGIC CATIVA DEZAXATI O TIN PE A LOR !.
    PENTRU CINE SUNTETI VOI LA PUTERE ?,PE CINE VRETI VOI SA GUVERNATI ?,IN NUMELE CUI PRETINDETI CA GUVERNATI ??.

    • Fermierii olandezi ar trebui sa-si ia vreun an liber sa vedem ce mai maninca acesti intelepti si cum va arata lumea, tinind cont ca Olanda esta al 5-lea mare producator si exportator de produse alimentare din lume!!!

  6. Azi in OLANDA – maine in toata EUROPA ! Sculati frati europeni – pana nu este prea tarziu !!!

  7. In Romania, precedentul a fost deja creat: In 2021, ministru agriculturii a dat o hotarire privind citi proci poate creste un taran in gospodarie si faptul ca acei proci nu pot fi folositi pt. reproducere, limitind si ingradind taranii in acest fel! Deci precedentul e creat in Romania, o tara vesnic folosita pt. experimentele sumbre ale UE!
    Cititi aici: https://romania.europalibera.org/a/c%C3%A2%C8%9Bi-porci-se-pot-cre%C8%99te-%C3%AEn-2021-%C3%AEntr-o-gospod%C4%83rie-%C8%99i-cum-va-continua-comer%C8%9Bul-ilegal/31151743.html

    Vor urma probabil reglementari privind numarul de oi, de gaini, de vaci, suprafata care va fi culivata si cu ce culturi, etc, etc, totul in numele ecologizarii si reducerii poluarii care ne va lasa pe toti flaminzi! Daca nu le crapa cineva capetele acestor „intelepti”, vom fi toti actori in Hunger Games!

  8. Și mai credeți că nu există Dumnezeu?Ia priviti cum începe acum apocalipsa,trăim deja acele. Ramuri, deschideți-vă ochii și vedeți adevărul…..

  9. Europa e condusa chiar de inconstienti neoameni platiti de cetateni si nu mai sunt in regula la mansarda!!

  10. Europa o sa ajunga o colonie : ruseasca in est si americana in vest. Asa e cand razboaiele reci nu se transeaza definitiv.

  11. Asta cu „statul de drept” este una din celebrele lozinci ( democrație,drepturi) fluturate prin fața milioanelor de natarai care continuă să creadă in ele! Cât despre Olanda,țară condusă de sefii felinarele rosii, are valențe ale extremismului demult,neputandu-se debarasa de mentalitatea de stat stat colonial,singura „calitate” care ia permis de-a lungul secolelor să atingă un oarecare statut! In relația cu România, este o țară care permanent santajeaza, condiționează! Pâna la urmă se va aplica aceiași peste tot!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger