AcasăSOCIALNe va testa statul pe toţi pentru COVID-19, vrem, nu vrem? Klaus...

Ne va testa statul pe toţi pentru COVID-19, vrem, nu vrem? Klaus Iohannis a dat răspunsul

klaus iohannisNe va testa statul pe toţi pentru COVID-19, vrem, nu vrem? Klaus Iohannis a dat răspunsul

Unele state din Europa, precum Slovacia, au luat decizia de a testa gratuit toată populaţia. Klaus Iohannis a fost chestionat şi el pe seama acestei variante, dacă s-ar putea aplica şi în România.

Şeful statului s-a ferit să ofere un răspuns concret, ci a dat unul la două capete: „dacă se va dovedi că este oportună şi realizabilă„. Întrebat dacă Slovacia poate fi un exemplu pentru România, Klaus Iohannis a precizat:

Să vedem cum funcţionează măsura. Dacă se dovedeşte că e oportună şi realizabilă, atunci putem să discutăm şi cu experţii noştri să vedem ce părere au. Deocamdată, OMS nu recomandă testarea întregii populaţii, ci testarea ţintită„, a afirmat preşedintele, care a subliniat că o astfel de decizie poate fi luată „când avem indicii că va aduce o soluţionare a problemei„.

Autorităţile din Slovacia au spus că au testat aproape toată populaţia gratuit, iar rata de infectare a scăzut cu peste 50%.

Klaus Iohannis: „Nu luăm în considerare o carantinare totală în decembrie”

Preşedintele a declarat marţi că autorităţile nu iau în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală nici de sărbători. El a subliniat că în continuare este posibilă carantinarea unor localităţi.

Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de sărbători”, a subiliniat preşedintele, răspunzând unei întrebări.

Întrebat dacă vor fi impuse totuși restricții mai dure, în cazul în care măsurile actuale nu vor duce la o scădere a infectărilor, președintele a răspuns că: “Carantinarea unor localități este posibilă, la propunerea specialiștilor. Există un catalog întreg de criterii. Da, din păcate sunt localități unde rata de infectare e foarte mare și s-a impus carantina locală”.

În România, au murit 8.186 persoane diagnosticate cu COVID-19

Până astăzi, 8.186 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 09.11.2020 (10:00) – 10.11.2020 (10:00) au fost raportate 177 de decese (92 bărbați și 85 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 6 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani.

author avatar
Andrei Ștefan
465 afisari

9 COMENTARII

  1. Un criminal,un om lipsit de suflet si compasiune,iese ,vorbeste,da din maini,dar nu spune nimic.Vei fi judecat sasule pentru crimele comise!!!!!Sa nu crezi ca vei scapa.Vei fi judecat atat pentru crime,furt,cat si pentru subminarea economiei .Iti promitem ca va scapa Rpmania de inca un tiran!!!

  2. Un criminal,un om lipsit de suflet si compasiune,iese ,vorbeste,da din maini,dar nu spune nimic.Vei fi judecat sasule pentru crimele comise!!!!!Sa nu crezi ca vei scapa.Vei fi judecat atat pentru crime,furt,cat si pentru subminarea economiei .Iti promitem ca va scapa Romania de inca un tiran!!!

  3. Acest individ iohanis pus in functie „de altii” isi afiseaza aroganta cu iresponsabilitate si prostie in conditiile in care in spitale oamenii MOR PENTRU CA NU SUNT APARATE SI ECHIPAMENTE LA ATI , IOHANIS NU S-A SINCHISIT SA DOTEZE SPITALELE CU ACESTE APARATE STRICT NECESARE IN SALVAREA VIETII BOLNAVILOR DE COVIT 19 , IN ACEST TIMP A IMPUS CU AGRESIVITATE PLATA(la stapanii sai externi) A MILIARDE DE EURO PENTRU RACHETE SI ARMAMENT INVECHIT CE NU NE ERA NECESAR !!!!!

  4. Ne inarmam cu fiare vechi pe bani multi, sa multumim stapanirea din afara tarii, si ei isi zic romani, ca apara intereseul national, o gluma liberala proasta

  5. La Letcani ,jud Iasi exista un spital ,,covid ”dar dl Johanus a dat ordin sa nu fie echipat cu aparatura necesara deoarece inca nu venisera ,,lepra limberala ”la guvernare Abia dupa, Dl JAohanus a renuntat sa mai tina cu spatele sau latmersul normal privind punerea in functiune a acestui spital Bineinteles ca a murit lume multa ,nefiind locuri in spitale dar dl Johanus si a facut datoria A tinut cu spatele contra ciumei rosii pentru ca voiau sa si faca datoria

  6. Domnul a studiat fizica mecanismului de batut campii
    Asteptam sa ne vaccinam anti PNL, prostia astora doare mai tare ca pandemia, si este irecuperabila.

  7. pentru RODION ,Afla ca inaintea liberalului Chirica era primar tot Chirica dar era PSDist dar fiind luat la ochi de catre sistenul johanist datorita hotiilor si averii sale ilicite domnul Chirica s a facut imediat PNL ist Iohannis a asteptat alegerile locale si vazand ca a fost ales liberalul Chirica ,a incuviintat dotarea spitalului de la LETCANI

  8. Se crede Sharon Stone, de iese atat de des ….
    pe sticla, da regia lui la conferintele de presa, lamentabila ca tot ce inseamna guwernarea liberala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger