AcasăSOCIALNe place să mâncăm brânză cu roşii? S-ar putea să ne punem...

Ne place să mâncăm brânză cu roşii? S-ar putea să ne punem pofta-n cui! Preţurile au luat-o razna

Cea mai ieftină mâncare din sezonul cald, brânza cu roșii, ar putea să devină un lux pentru mulți români. Asta după ce un kilogram de brânză de burduf de oaie a ajuns să aibă un preţ incredibil.

Un kilogram de brânză de burduf de oaie costă 120 lei şi a trasnsformat într-un moft celebra gustare de vară cu brânză şi roşii.

S-a scumpit şi telemeaua de vacă

Preferata românilor, așa cum o descriu comercianții din piețe, este telemeaua de oaie, care se vinde cu aproximativ 60 de lei kilogramul, cea mai ieftină fiind brânza de vacă, cu prețuri cuprinse între 25 și 35 de lei.

Nici pentru telemeaua de vacă, preţul nu e de neglijat. La 35 de lei am găsit cel mai ieftin sortiment. Dacă lângă ea mai punem şi nişte legume, atunci meniul este un lux.

Cum se descurcă românii? Cmpără cantităţi mai mici pentru a se încadra în buget, iar comercianţii afişează la raft preţul pentru 100 de grame. Datele oficiale arată că brânza este cu peste 28% mai scumpă faţă de anul trecut, în timp ce legumele au preţuri cu 26% mai mari.

Roşiile bune: 10-15 lei/kg

Roşiile, deşi mai ieftine decât acum câteva săptămâni, se vând în pieţe cu preţul de aproximativ 15 lei kilogramul. În ceea ce priveşte o posibilă scădere a preţurilor, specialiştii spun că ar fi posibilă.

În martie 2023, România a avut o rată de inflaţiei de 14,5%. Mai mult, rata inflaţiei pentru aprilie 2023 este mai mică chiar decât în urmă cu un an, în aprilie 2022, când era de 13,8%.

Cât costă brânza în pieţe

Mai degrabă, predicţiile economice sunt pesimiste: nu vom vedea ieftinire, ci chiar scumpiri la produsele se bază, doar că ele vor creşte punctual.

Iată preţurile la brânză:

  • Telemea de oaie/capră: 45-60 lei/kg
  • Telemea de vacă: 25-35 lei/kg
  • Branză de burduf în coajă: 100 lei/ kg
  • Branză de burduf de oaie: 120 lei/ kg
author avatar
Andrei Ștefan
423 afisari

2 COMENTARII

  1. ZIARE.COM ESTE RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI EXCREMENTELE ZIARE.COM SUNT RUSINEA PRESEI ROMANESTI . ANALFABETISMUL SI PROSTIA PE SITEUL ZIARE.COM ESTE INDUBITABIL LA APOGEU DEJECTIILE UMANE CE AU AJUNS SA SE CREADA JURNALISTI NU ESTE ZI IN CARE SA NU LINGA IN KOOR CLASA POLITICA SI SA ELOGIEZE BUNASTAREA ROMANILOR DATORITA CONDUCATORULUI SUPREM ZIARUL „SCANTEIA” DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ERAU MICI DILETANTI PE LANGA SCARBELE ACTUALE DE PE ZIARE.COM CE IN PLUS IMPUN CENZURA SI DICTATURA

    ZIARE.COM UN SITE PLIN DE EXCREMENTE SI DEJECTII FECALE . MILITIENII ANALFABETI SUG POOLA ZILNIC SI LING IN KOOR VARTOS CLASA POLITICA ACTUALA CA SA NU CRAPE DE FOAME ACESTE JEGURI INFECTE CE FAC PROPAGANDA ELOGIOASA ACESTOR INCOMPETENTI CE CONDUC TARA
    ZIARE.COM ESTE UN SITE INFECT DE ANALFABETI , JEGUL PRESEI ROMANESTI CE SE VOR JURNALISTI COPISTI CRETINI CE COPIE ARTICOLE CU TOT CU GRESELI SI LE POSTEAZA PE SITE-UL LOR DE IDIOTI

  2. Marii NUTRITIONISTI din colonia Romania au afirmat cá branza cu rosii e foarte daunatoare pentru sánátatea… plebei adicá nouá,ca nu toti intelegem!
    Aceeasi tagmá spune cá e buná ráu ,carnea falsá cancerigená,greierii,lácustele,viermii,etc!
    Máini scurte si ráie la kur,
    marilor NUTRITIONISTI!
    Mancarea adeváratá deja e pe curs de disparitie, deschide ochii ROMANE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger