AcasăSOCIALNe-am întors în comunism, trăim toți pe caiet

Ne-am întors în comunism, trăim toți pe caiet

Ne-am întors în comunism, trăim toți pe caietNe-am întors în comunism, trăim toți pe caiet / Sursa FOTO: pxhere.com

Trăim toți pe caiet, ca pe vremea comunismului, doar că încă nu realizăm cât de gravă este situația. Culmea, puțina libertate care ne mai este îngăduită împiedică, oarecum, răbufnirea socială pe fondul neajunsurilor. Oamenii găsesc din ce în ce mai greu resurse, văd cum prețurile explodează (multinaționalele dau tonul scumpirilor) și politicienii duc lumea la război, făcând jocurile industriei globale de armament, dar niciunul nu-și strigă nemulțumirea dincolo de cercul intim – familie, rude, prieteni.

Pe undeva este de înțeles, teama că statul se va îndrepta cu toată forța asupra „răzvrătiților” împiedică populația să-și strige oful.

Deocamdată, nimeni nu se gândește că viitorul copiilor noștri a fost amanetat de politicienii corupți, cumpărați de corporațiile occidentale spre apărarea propriilor interese și afaceri.

Partea bună a pandemiei

Criza deja se face simțită în Vest, dar România încă stă bine, încă nu are parte de raționalizarea uleiului. Prețurile au scăpat de sub control și la noi, numai că, spre deosebire de „confratele” din Occident, românul a strâns la ciorap în cei doi ani de pandemie.

Fără posibilitatea de a mai pleca în vacanțe peste hotare, cu hypermarket-urile accesibile doar vaccinaților și primind un cadou nesperat – muncă de acasă -, românul a economisit cât de mult a putut el în pandemie. Leu cu leu, a strâns suficient cât azi să nu resimtă atât de tare lovitura scumpirilor. Iată explicația pentru care criza va ajunge în România cu oarecare întârziere. Dar ne-am obișnuit, pe aici totul are un „delay”, nu e ceva nemaivăzut.

Din toamnă încolo, când rezervele se vor fi epuizat, specialiștii din finanțe anticipează că și România va fi strivită de efectele crizei.

Raționalizarea, planul pregătit de Bruxelles

Sancțiunile impuse Federației Ruse nu doar că nu au avut efectul scontat, dar multe s-au întors împotriva europenilor. De suferit, tot omul de rând, tot contribuabilul care își achită în mod corect dările către stat.

Între timp, pe la Bruxelles se discută inclusiv despre raționalizare. La orice, dar mai întâi la consumul de gaze. Cum rușii au închis robinetul celor care nu plătesc în ruble, von der Leyen încearcă să oblige firmele să accepte condițiile Moscovei, amenințând în stânga și-n dreapta pe oricine nu-i ascultă ordinele. În același timp, Comisia Europeană ne-a pregătit și scenarii pentru ce poate să urmeze, adică întreruperea frunizării de gaze în toată Europa! Astfel, au fost identificate trei niveluri de criză – avertisment timpuriu, alertă și urgență -, iar ultimul presupune implicarea statului prin luarea unei măsuri excepționale, raționalizarea gazelor!

Mulțumim, America! Mulțumim, Rusia! Mulțumim, Ucraina!

Ne-am întors în comunism? Nu, dar așa arată noua normalitate gândită de capetele luminate de la Bruxelles! „În viitor, nu veți avea nimic și veți fi fericiți”, parcă așa zicea Klaus Schwab, pe la Davos, când anunța că vine Noua Ordine Mondială, nu?!

Raționalizarea deja a început, dar nu cu gazele. În Franța și Germania, corporațiile din retail vând uleiul în cantități limitate. La fel și zahărul. UE nu mai cumpără din Rusia, așa că trage de stocurile pe care le mai are cât poate de mult. România nu simte criza, deocamdată, dar și la noi au apărut retaileri care „recomandă” clienților, prin anunțuri la raft, să cumpere în cantități rezonabile anumite produse.

Trăim toți pe caiet, doar că nu ne dăm seama de asta. Mulțumim, America, mulțumim, Rusia, mulțumim, Ucraina! Fără haosul provocat de voi, riscam să uităm cum era în comunism.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.546 afisari

13 COMENTARII

  1. pai d’aia au si relaxat putin restrictiile in Romania ca securistii inca mai au in minte ’89-ul

    • Mai RAU CA IN COMUNISM . DATORII DE SUTE DE MILIARDE DE EURO . ROMANIA E VANDUTA

      Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
      SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com

  2. sunt pentru ratiune daca von der leyen, schwab, yuval harari si cu al nostru arafat o sa foloseasca pe ei si restu de 200 de milioane de vaxinuri ramase

  3. vine revolutia adevarata la puscarie tradatorilor ce conduceti vremelnic aceasta tara !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. La casă, la Profi parcă, scrie maxim nu știu cîți litri de ulei client. Numai că nimeni nu cumpără decît o sticlă mai ales că l-au scumpit. Și atunci, de ce? Pregătire de ce vor să facă?

  5. Oamenii de rand trebuie sa arunce peste bord toti politicienii care sunt ideologizati si impotriva cetateanului cu agenda la dezaxatii nom adica a celor putini care acapateaza bogatiile prin inselatorie offf shore!!!

  6. Singurele cărora trebuie să le ” mulțumim ” sunt America și, in secundar, sclavilor proști ai UE! Ce se întâmplă în Ucraina erav exclusiv treabă Rusiei și al artificialului stat ucrainian, nu încercați să-i băgați și p-astia la înaintare pentru că, cu puțin creier, se puteau evita evenimentele din Ucraina dar nu s-a vrut și primii care n-au vrut și ia întărâtat au fost amerlocii și profiturile lor fără număr din armament

  7. Cand ati plecat din comunism? Cu „capitalismul de cumetrie” adus de Brucan Soros Iliescu? Mai tineti minte expresia „democratia originala” sau „proprietatea e un moft”? Ati avut tot felul de spioni GRU precum PetrovChiorul care faceau la Mariott trafic de proprietati furate de Mafia Personal-Portocalie cu ANRP si complicitate la varf cu ” justitia europeana de Dambovita”.De ce toate astea?Pai simplu de tot,pentru ca in decembrie1989 ei,kominternistii au schimbat un dictator cu un grup MEGA-MAFIOT…apropo de MEGA-TUNURI de miliarde de euro,dolari etcetera.SA TRAITI BINE,stupid people.Banii vostri sunt in Panama,CostaRica,Dubai,Monaco iar voi bataia de joc a mafiotilor agreati de Bruxelles .Jean Claude Junker are galeti cu diamante din buzunarele voastre

  8. Nicholas Cezar pare sa fi traita „vremea comunismului” altundeva…..
    (era pe CARTELE nu pe caiet;
    pa caiet erau buticarii, in Romania;
    nu stim cum a fost prin Izrael).

  9. Cand nu avem argumente o tragem cu comunismul.Nimeni nu a putut primi produse „la caiet” Aceasta noua metoda de vanzarea produselor este marea realizare a capitalismului salbatic instalat in Romania.Traiasca tov.Iliescu si gasca lui de capitalisti.

  10. Comunistii nu aveau datorii ,iar pandemia sanitara si aceasta criza mondiala a fost facuta de NATO la ordinul Diavolului drogat de peste Atlantic

  11. Te-ai întors, cel mult, în socialism, Nicholas Cezar. Nu a existat niciodatā comunism în România. Comunismul se încearcā a se implementa azi, sub ochii nostri, protagonist principal sau initiator, dacā vrei, fiind SUA demoNcratzilor si ale lui Biden, marioneta globalistā. Comunismul înseamnā globalism. Mai cititi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger