AcasăSOCIALNAȚIONAL confirmat: Ucraina inundă Europa cu grâu infestat!

NAȚIONAL confirmat: Ucraina inundă Europa cu grâu infestat!

Pe final de 2022, Național scria că „piața României a fost inundată cu marfă ieftină și de foarte proastă calitate din Ucraina”. Informația era furnizată chiar de fermierii nemulțumiți să vadă cum cerealele lor putrezesc în silozuri pe motiv că întâietate la transport/export are grâul ucrainean. „Ucrainenii au adus în țara noastră rapiță modificată genetic, cereale ale căror semințe au fost tratate cu furadan și grâu infestat cu mălură”, declara pentru Național Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

„Prețurile de dumping ale acestor gunoaie au determinat prăbușirea prețurilor de achiziție ale cerealelor românești, astfel că fermierii români sunt în pragul falimentului”, puncta Claudia Marcu în Național.

Companiile agricole se revoltă

Iată că nici bine n-au trecut sărbătorile de iarnă și informațiile se confirmă – situația este gravă la nivelul Uniunii Europene și nu doar în România avem parte de „asasinarea” industriei agricole.

Marile companii din domeniu se revoltă împotriva politicilor UE față de Ucraina și în context condamnă atitudinea „porților deschise” în legătură cu importul de cereale din țara actorului Zelenski. Deocamdată, sunt doar cinci țări care au cerut Comisiei Europene să intervină pentru că grâul ucrainean inundă piața. Dar asta n-ar fi cel mai grav lucru – Kievul ne bagă pe gât grâu infestat, de o calitate scăzută.

Bineînțeles că cerealele provenite din Ucraina au întâietate și la livrare/transport, și la vânzare și asta nu doar pentru că sunt mai ieftine (preț determinat în primul rând de calitatea slabă a produsului)!

Afluxul de cereale ucrainene strică afacerile UE

În primăvara trecută, blocada impusă de Federația Rusă asupra transporturilor ucrainene de cereale a făcut ca prețurile globale ale grâului să crească cu 60% în numai trei luni. Imediat, au apărut temerile că urmează foametea, dacă nu la nivel global, cel puțin în Africa și o parte din Asia. Acum, că rutele au fost redeschise, apar alte noi probleme – producătorii de cereale din Europa Centrală sunt amenințați de afluxul grânelor provenite din Ucraina.

Revenirea la normal a făcut ca volumul transporturilor către Ungaria și alte state membre ale UE să crească brusc, provocând o perturbare gravă a pieței.

Problema fundamentală, și cu care se confruntă și România, dar nu se vorbește despre aceasta decât în șoaptă, să nu se supere „eroul umanității”, este următoarea: marii comercianții de cereale transportă în prezent grânele provenite din Ucraina în loc de cereale produse de UE. Este blocată atât piața din afara UE, cât și cea comunitară.

„Volumul semnificativ al importurilor în UE din Ucraina, pe mare și pe uscat, împinge în jos prețurile producătorilor, în ciuda costurilor ridicate de intrare, iar prezența lor continuă cauzează probleme serioase țărilor producătoare de cereale și semințe oleaginoase din Europa. Pentru a preveni aceste evoluții negative, este necesară revizuirea condițiilor actuale de piață și luarea măsurilor adecvate la nivelul UE”, a reacționat ministrul maghiar al Agriculturii.

Ce spunea Laurențiu Baciu în noiembrie? „Cât rău ne-a făcut conducerea țării cu importurile din Ucraina! Au adus gunoaie în România la niște prețuri de nimic și ne-a stricat piața. Au intrat în România cantități enorme de rapiță modificată genetic din Ucraina, au intrat produse ale căror semințe au fost tratate cu furadan, care este interzis în România și în Europa. Și au intrat la prețuri foarte mici”.

„Eu, când am vrut să vând rapița cultivată de mine, mi s-a spus că trebuie să aștept 72 de ore să vină rezultatul de la probă, să vadă dacă este modificată genetic sau nu. Dar la graniță ce au făcut, de a intrat așa rapița modificată genetic?! La lipsa de controale din țara noastră, este clar că marfa de proastă calitate a rămas în România, că nu-i primea în port cu ea, că nici ăia care cumpără de afară nu sunt chiar atât de proști”, a dezvăluit șeful LAPAR.

Situația este atât de îngrijorătoare încât miniștrii din Ungaria, Polonia, Cehia și Bulgaria au organizat o reuniune de urgență pentru a discuta despre situația nou apărută – scăderea cererii pentru grânele producătorilor autohtoni.

Budapesta insistă că este nevoie să se păstreze echilibrul pieței interne a UE, protejând în primul rând interesele fermierilor europeni. Din acest motiv, miniștrii Agriculturii din țările amintite au convenit să solicite Comisiei Europene să ia măsuri, la reuniunea din ianuarie de la Bruxelles, pentru stabilizarea pieței.

Cerealele din Ucraina, de slabă calitate

Și mai este o problemă, poate chiar mai importantă. Există îngrijorări cu privire la calitatea cerealelor ucrainene care sunt expediate în Europa. În Polonia se vorbește că „frații” de la Kiev exportă grâne pulverizate cu pesticide ilegale (substanțe chimice periculoase pentru sănătate), asta în timp ce grâul polonez, recunoscut ca fiind de înaltă calitate, zace „arestat” în silozuri.

Cam aceeași situație pe care o întâlnim și în România, la Constanța, acolo unde activitatea portuară este blocată de/cu transportarea grâului ucrainean.

„Cerealele poloneze sănătoase și de cea mai bună calitate sunt trimise în Occident, iar noi mâncăm grâu cu agenți chimici neautorizați provenit din Ucraina”, a răbufnit Bronis Groskrow Kormkroglewski, Președintele Camerei Agricole din Polonia. Imediat, autoritățile de la Varșovia s-au grăbit să sară în apărarea Kievului – „Calitatea cerealelor din Ucraina îndeplinește toate standardele de calitate, grâul lor este la fel de bun ca cel polonez”. Totuși, ministrul Agriculturii, Kowalczyk, admite că „există diferențe în tehnologia producției agricole, deoarece Polonia să lucreze în conformitate cu cerințele din UE, pe când în Ucraina nu există astfel de reguli”.

Fermierii polonezi din Asociația Agrounia au declanșat un protest masiv împotriva importului de cereale din Ucraina. Potrivit acestora, grâul ieftin și de proastă calitate importat de la vecini inundă Europa și scoate de pe piață cerealele recoltate de firmele din UE care plătesc taxe și impozite, asigură locuri de muncă și hrănesc milioane de oameni. În consecință, fermierii cer impunerea de taxe asupra cerealelor ucrainene.

Altfel, europenii sunt îndreptățiți să se teamă că primesc spre consum grâu infestat. În trecut, Organizația Națiunilor Unite a abordat problema pesticidelor ilegale și contrafăcute utilizate în Ucraina. „O problemă majoră pentru securitatea alimentară”, a fost descrierea cazului la vremea respectivă.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
5.743 afisari

36 COMENTARII

  1. La ordinile evropilor si a murikanilor, dragi romani va ordon sa dublati numarul de pupaturi in c00r catre ukranieni!!!! Uraaaaaaaa, slavaaaaaaa Ukraina!!!!!!!!!

      • ZIARE.COM SITE-UL FOSTILOR COMUNISTI BOSHOROGI HOITURI IMPUTITE SI NEO-FACISMUL ACTUAL CE FAC PROPAGANDA MINCINOASA CU FAKE NEWS SI LAUDA STATUL ESUAT ACTUAL CU UN FALS ELVETIAN HOMALAU CE A SUPT POOLA TOATA VIATA LUI SI S-A FOOTUT IN KUR CA SA TRAIASCA IN ELVETIA ACESTE EXCREMENTE CE A DUS ROMANIA SI ROMANII IN STADIUL DE SCLAVAGISM CU POLITICA SI PROPAGANDA LOR MINCINOASA

        ZIARE.COM , TOTI ROMANII SA-SI BORASCA POOLILE IN GURA VOASTRA DE ANALFABETI LINGAI IN KOOR JEGUL PRESEI ROMANESTI SI IN GURA FALSULUI ELVETIAN MacGigi. BORATURA SI DEJECTIA UMANA , HOITUL SI CADAVRU AMBULANT
        CU ASTFEL DE REBUTURI UMANE SI JEGURI AI SOCIETATII CE LINGEAU IN KOOR PE CEAUSESCU SI LAUDAU CONDUCATORUL SUPREM
        A REUSIT TIMP DE 25 DE ANI , UN CIZMAR SA SUBJUGE UN POPOR DE 22 DE MILIOANE

        EXCREMENTELE CONTINUA SA EXISTE SI AZI PUBLICAND ELOGII , DAR ALTUI CONDUCATOR SSSUPREM

  2. Ne-am luat M U I E pe toate planurile, multumim conducerii tarii
    Traiasca Ucraina, noul stat American, pe care -l slujim cu zel

        • Ai luat de mai multe ori „anonimule”. Anonim trăiești și faci umbra pământului degeaba. Adică nu degeaba, ci pe 2 kopeici găurite, ca orice troll ruSS.

    • Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești. Dealtfel, cum să tratezi slugile, dându-le ce ai mai bun? În nici-un caz. La slugi le dai lături, ca la porci. Nu sunt Ieoropa și românica conduse de slugi?

  3. Țara de idioti ce isi omoară copii, aplaudând si dansând dupa cum cânta satanele. Pisamas pe voi de oi proaste

  4. Păi, dacă Europa este invadată de grâul ucrainian ieftin și puturos, atunci de ce s-a scumpit pâinea, aproape dublandu-se la preț?

    • da chiar! pentru că suntem un popor de jegoși, sper ca extincția să ajungă și prin părțilea astea, nu meritați să trăiti speculanților!

  5. ”ministri din Ungaria,Polonia,Cehia,Bulgaria…” România …unde e,de ce NU este prezenta?

    • Aga , nu e treaba magarului de unde beau oile apa . Mai ploua cu carnati zburliti la Tiraspol ?

  6. Ce se zbat in rahat aia 2 postaci pro-ukro-na-zi de pe site, de parca cineva ii si baga in seama 🙂 Vedeti ca zdreanta nazista de zdrelinski tocmai si-a executat organul superior de la ministerul de interne, aka acel elicopter care a picat cu cei 11 sefi mari de la tablagii 🙂 Deja e clar ca e pe temrinate povestea stiintifico-fantastica cu Sklava Ukro-na-zia, pana si ultimii carnati de cobai pampasi vaxxinati in cap isi dau seama de pitikul cirkar din Kievul azovist-banderist ii vrea pe toti morti, la propriu, numai el si gasca lui de criminali nazisti sa scape cumva 🙂 Urmeaza macelul propriu-zis, bai baietii de sekurici cu ochii cam mult prea albastrii, in curand o sa va bombardeze rsunacii aia salbatici toate vilele si furkulitele voastre de neam prost, de o sa ajungeti numai si numai refugiati, cu laptoptul in spate 🙂 Ha ha ha 🙂 Un ukro-na-zi bun e un ukro-na-zi mort 🙂

  7. Nu vă isterizați, așa v-a cerut președintele pe care l-ați votat de două ori cu un vot masiv, să nu câștige ciuma roșie, vot care l-a făcut să se simtă foarte confortabil la Cotroceni. Așa că, ciocu mic și luați de la Johannis.

  8. UNDE-I CONTROLUL FITOSANITAR ?????????????????,CINE BAGA PE GAT SI CUI GRAU DIN UCRAINA ?,CE PAZESTE DIRECTIA FITOSANITARA DIN MINISTERUL AGRICULTURII

  9. Asta e raul cel mai mic ,de acolo au venit pesta ,gripele de tot felul ,covidul si toate relele care s-au abatut asupra noastra.TREZIREA daca nu vrem sa pierim de tot.

  10. Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

    Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

    • auzi mă Bizon, pt un jeg, doar un jeg ca tine, mă limitez doar la câteva diacritice, pe care idiotul, jegul, nu le are, bă dobitocule, țara aia unde tu sugi mădularul, o să te scuipe ca pe o măsea stricată, a noastră te-ar fi iretat dobitocule, sper să ajungi prin parcările alea mari de Tir, cu 50E să sugi și tu ceva! Praful și pulberea să fie de tine!

  11. Daca vrem sa facem un Shengan adevarat treebuue sa bagam si dectectoare de radiatii in vami ca daca e graul radiat de la Cernobal mor betii austrieci toti pe capete.

  12. La fel UE o sa dea un gard de 2 miliarde de euro cu care sa intindem o plasa contra migratiei. Sa chemam aceasta operatie plasa Shengan.
    A luat plasa Ue?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger