AcasăSOCIALN-au plecat urechea la restricții! Petreceri cu zeci de oameni întrerupte de...

N-au plecat urechea la restricții! Petreceri cu zeci de oameni întrerupte de polițiști. Amenzi de peste 1.200.000 de lei, în 24 de ore

Parcă n-au auzit de restricții! Petreceri cu zeci de oameni întrerupte de polițiști. Amenzi de peste 1.200.000 de lei, în 24 de ore (sursa foto: Facebook/Politia Română)

Polițiștii continuă să stea cu ochii pe felul în care se respectă măsurile de protecție sanitară, dispuse în încercarea de a se limita răspândirea noului coronavirus. Se fac controale și nu lipsesc amenzile în cazul celor prinși pe picior greșit.

Din câte arată cifrele făcute publice luni din direcția Poliției Române, în ultimele 24 de ore s-au făcut 843 de acțiuni de verificare, la care au participat peste 6.200 de polițiști, împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), ai Autorității Naționale pentru protecția Consumatorilor (ANPC) și ai Ministerelor Sănătății, Muncii și Transporturilor, precum și ai autorităților publice locale.

Mai exact, s-au făcut nu mai puțin de 65.983 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi a interdicţiilor și s-au aplicat peste 4.866 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.225.000 de lei.

Au curs amenzile în cazul petrecăreților pe timp de pandemie

Au fost date amenzi și în cazul unor petreceri, în această perioadă nefiind permise evenimentele cu multe persoane, nefiind vorba doar de nunți și botezuri. La nivel de exemple, IGPR-ul anunță că duminică seară polițiștii din Târgu-Neamț s-au autosesizat în privința organizării unui eveniment privat, mai exact a unei aniversări, în incinta unui local public din orașul Târgu-Neamț. Oamenii legii ajunși la fața locului au identificat nu mai puțin de 40 de oameni. Au întrerupt petrecerea și au dat amenzi totalizând 4.000 de lei.

Tot duminică, polițiștii din Ialomița s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la locuința unui bărbat în vârstă 41 de ani, din Borănești, este organizată o petrecere privată, la care participă mai multe persoane. Verificările au scos la iveală faptul că ar fi fost vorba despre 35 de persoane, care au fost sancționate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, cuantumul amenzilor fiind de 19.000 de lei. Și de această dată petrecerea a fost ”spartă” de către oamenii legii.

Și la Buzău s-au dat amenzi duminică seară. De această dată a fost vorba despre un botez, găzduit de un operator economic specializat în organizarea de evenimente, din orașul amintit. La botezul respectiv participau aproximativ 100 de persoane, se menționează în comunicatul IGPR. ”Având în vedere regulile instituite și interdicția organizării de astfel de evenimente în contextul pandemiei, polițiștii au identificat reprezentantul localului și organizatorul evenimentului, cărora le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea interdicțiilor privind organizarea de evenimente.

Totodată, polițiștii și jandarmii au legitimat persoanele prezente și au aplicat alte 30 de sancțiuni contravenționale participanților la eveniment. De asemenea, urmare a intervenției, petrecerea a fost întreruptă, iar persoanele au părăsit locația”, menționează aceeași sursă.