AcasăSOCIALMotivul pentru care salvamarii au ridicat, duminică, steagul roşu în stațiunile de...

Motivul pentru care salvamarii au ridicat, duminică, steagul roşu în stațiunile de pe litoralul nostru

salvamar

Salvamarii au dat alerta în mai multe staţiuni de la malul mării, în cel mai aglomerat weekend din acest an. Au ridicat steagul roşu, din cauza valurilor extrem de periculoase.

Vântul puternic ridică valuri mari, iar în adâncuri se formează curenți extrem de periculoși. Deja s-au format gropi în care oamenii abia își țin echilibrul.

Ce înseamnă steagul roşu?

Salvamarii se plâng că unii turişti nici nu știu semnificatia steagului roșu. Insistă să stea în apa mării, chiar şi alături de copii mici, deşi nu știu să înoate.

Iată semnificațiile steagurilor:

  • Steag roșu cu galben – Plaja este supravegheată de salvamar
  • Steagurile roșu cu galben și galben – Atenție, pericol! Înotul, recomandat celor experimentați
  • Steagurile roşu cu galben și roșu – Interzis înotul!

Micul-dejun pe litoralul românesc a devenit un lux

Ca în fiecare an, ne mirăm de preţurile ridicate la mâncare, ce se practică pe litoralul românesc. Şi ca de fiecare dată, nimic nu se schimbă.

Turiştii sunt obligaţi să achite preţuri exorbitante pentru un fel de mâncare banal.

De exemplu, pentru un platou care conține și două ouă gătite ochiuri, un turist poate plăti chiar și 45,5 lei. Este vorba despre un mic-dejun american, care conține și bacon, cârnați cabanos, cașcaval pane, roșii, ciuperci sote, cartofi prăjiți și pâine toast. Platoul areo greutate de 550 de grame.

Un alt platou de 400 de grame coține un ou fiert, salam uscat, cașcaval, roșii, castraveți, șuncă presată, telemea, măsline, unt, gem și pâine prăjită. Acest platou costă 41,5 lei. O altă variantă de mic-dejun de 320 de grame cu brânză la grătar, două ouă-ochiuri, avocado, rucola și roșii cherry costă 42,5 lei, iar o porție de 350 de grame cu două ouă, bacon, ciuperci, roșie și mozzarela costă 32,5 lei.

O omletă rustică cu trei ouă, șuncă presată, cabanos, roșie, ardei, ciuperci și mozzarela costă 31,5 lei, porția având 300 de grame. De altfel, o porție de 250 de grame de omletă din trei ouă, șuncă presată și mozzarela costă 29,5 lei.

author avatar
Andrei Ștefan
994 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger