AcasăSOCIALMotivul pentru care românii cu putere de muncă acum vor primi o...

Motivul pentru care românii cu putere de muncă acum vor primi o mare lovitură la PENSIE

Pensiile romanilor, printre cele mai mici din Europa

Populația activă a României a scăzut cu un milion de persoane, în ultimii 10 ani, conform recensământului din 2022. Principala consecință a scăderii populației active se va putea vedea, în viitor, la sistemul de pensii.

Românii care urmează să se pensioneze în următorii ani vor beneficia de o pensie mai mică”, potrivit specialiştilor.

Mai mulţi bătrâni, mai puţini contributori la pensii

Procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu 10 ani în urmă (recensământul din 2011 – RPL2011), remarcându-se creșterea ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste).

Indicele de îmbătrânire demografică s-a depreciat cu aproape 20 de puncte procentuale, crescând la 121,2 persoane vârstnice la 100 persoane tinere (RPL 2021) comparativ cu 101,8.

Economiștii sunt de părere că, pentru a stopa această tendință de scădere a populației active, statul român ar trebui să creeze condiții foarte bune de muncă în România.

Potrivit primelor date oficiale, în țara noastră locuiesc aproximativ 19 milioane de persoane, iar dintre aceștia 8,1 milioane sunt persoane active.

author avatar
Andrei Ștefan
24.640 afisari

25 COMENTARII

    • NICI O GRIJA CA LA ROTATIVA DACA CIUCA VA FI REALES CA IN PNL CU 100% DIN VOTURI , ATUNCI SE VOR DA NOI SUBVENTII DE 50 DE BANI , DAR SA VA FEREASCA SFANTUL DACA VINE R. TURCAN CA AIA VA DA NUMAI 8 BANI .
      BINE CA SSASUL VA DA LA MOOIE SI APOI PLEACA IN VACANTA

    • In ritmul asta intreg sistemul va ajunge in colaps. Ca va fi peste 2 ani sau 5 ani nu conteaza.

  1. Stiti partea trista? Si daca faceam cu totii cate 3 copii doar doar om avea pensie tot nu aveam; ca banii se fura oricat am cotiza, statul e inglodat in datorii.

  2. Ce bine ca am renunțat la cetățenia romană , plecați cât mai repede si cât sunteți tineri, in țara asta doar Hoții si politicienii vor trai decent in rest multă mwee.

    • Normal ca sunt bani.Atata timp cat in Romania s-a rasturnat caruta cu prosti,sunt bani.

  3. Vestea trista este ca nici cei cu pensii mari,fara realizari pe masura nu vor beneficia de valoarea retributiei.Eu ca si comerciant voi stabili preturile diferentiat.Cei suspecti de infractiunea de bugetari nerentabili pt.societate vor prezenta o adeverinta de venituri.Daca o paine in mod normal costa 5 lei,pt.ei va fi 500.Asa vom decide.Supraconstitutional.

  4. Dacă ai 40 de ani vechime și calificarea în domeniu, angajatorul îți dă minimul pe economie, ce preferi să lucrezi in continuare, sau să ieși mai devreme la pensie.
    Ori ai 35 de ani lucrați, ori 45 de ani, ai aceiași pensie, deci cine este vinovat că se iese omul mai devreme la pensie?
    Care credeți că va fi reacția muncitorului, când știe că orișiunde se va duce, același salariu va primi.
    În consecință singura variantă va fi pensionarea.

  5. Dacă actualii angajați se vor complace în continuare împreună cu patronii lor sa înșele statul (și implicit și pe ei) cu munca la gri o să ia multe balube în mână la pensie. Și o merită din plin.

  6. Asistați sociali ai primăriilor,ce primesc sute de ajutoare,ce le cheltuiesc prin crâșme?Nu sunt buni de munca?

  7. Asistați sociali ai primăriilor,ce primesc sute de ajutoare,ce le cheltuiesc prin crâșme?Nu sunt buni de munca?

  8. Soția, după 20 gr.2 și alți 20+ pensie de boală gr2, are o pensie de 1047 + restul ajutor social până la 1125.
    Am vrut să mă angajez la Pază, dar contract pa1h, și colac peste pupăză…nu plătesc impozit,contrbuție pensie și sănătate!
    Au spus că nu pot face angajare cu prog normal că trebui să plătească 1500 impozit după mine! Am spus să-mi dea mie 500,1000 rămăn lor ,dar nu se poate! Așa sunt multe firme la limita legalității!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger