AcasăSOCIALMotivul pentru care profesorii ameninţă cu o nouă grevă, înainte de anul...

Motivul pentru care profesorii ameninţă cu o nouă grevă, înainte de anul şcolar 2023-2024. Ce doresc sindicatele din Educație

După grevele de acum câteva luni din sistemul de învățământ, acum situația se repetă, iar profesorii amenință cu demisiile. Se pare că sindicatele ameninţă cu noi greve.

Astăzi, la ora 16:00, sunt așteptate la Guvern sindicatele din Educație, după ce au amenințat că vor declanșa din nou o grevă la începutul anului școlar, dacă noua lege a salarizării nu va fi gata.

Doresc o lege clară a salarizării

Sindicatele din Educaţie sunt nemulţumite că Guvernul nu s-a ţinut de cuvânt, după finalizarea negocierilor de la greva din primăvară. Se doreşte o lege clară a salarizării.

Termenul a fost depășit cu mai bine de o lună și jumătate, dar legea este încă „în discuții”. Cadrele didactice au avertizat că, dacă nu văd majorarea cuprinsă în noua lege, de la 1 septembrie ies din nou în stradă.

Din moment ce PNRR-ul limitează sporurile la 20%, sindicaliştii au pus pe masa ministerului o propunere care încorporează sporurile în salarii, mai ales pentru personalul care lucrează în medii defavorizate.

220.000 de angajaţi din Educaţie au fost în grevă

Pe 22 mai 2023, a fost declanșată o grevă generală în sistemul de învățământ din România, care a implicat 150.000 de profesori și încă 60.000–70.000 de cadre didactice și auxiliare.

Pe 12 iunie 2023, sindicatele au anunțat suspendarea grevei generale, cu condiția ca propunerile lor de majorare a salariilor care au fost acceptate cu câteva zile mai devreme să fie aprobate printr-o ordonanță de urgență a guvernului, care s-a întâmplat între timp.

403 afisari

2 COMENTARII

 1. ,,Elevii care încep școala sunt obligați să-și lase telefoanele mobile acasă! Profesorii le pot confisca.’’
  https://www.bzi.ro/elevii-care-incep-scoala-sunt-obligati-sa-si-lase-telefoanele-mobile-acasa-profesorii-le-pot-confisca-4793365#comment-997396

  Aceasta prevedere ilegala este un preambul la vaccinarea obligatorie eshuata, pentru ca elevii fortati sa se vaccineze la scoala sa nu-si poata suna parintii ?

  Eu stiu ca elevii erau obligati sa-si lase telefoanele pe o masa, etc, langa catedra ca sa nu le butoneze in timpul orelor, si asa se facea de ani buni.

  De ce acum se interzic ?
  Pentru ca elevii sa nu poata comunica cu parintii in cazul cand sunt vaccinatii de Medicii Criminali veniti in scoala pe shest, cu acordul directorilor CRIMINALI ?

  Parinti, TREZITI- VA !
  Profesorii incompetenti, cu definitivatul luat cu nota cinci, shpagari si pupincuristi, vor sa-si creasca veniturile vaccinand ilegal copiii dumneavoastra !
  Criminalii PERVERSI vor sa va vaccineze copiii fara stirea dumneavoastra !
  Nu acceptati aceasta ineptie CRIMINALA ! Vccinul este MOARTE ,,subita’’ !
  Eu am retras-o din scoala pe fiica-mea in clasa a zecea ca sa nu fie vaccinata, si acum termina liceul la seral.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri