AcasăSOCIALMotivul INCREDIBIL pentru care s-au format cozi de zeci de kilometri la...

Motivul INCREDIBIL pentru care s-au format cozi de zeci de kilometri la intrarea în Grecia. Ce au uitat românii să facă!

grecia aglomeratieMotivul INCREDIBIL pentru care s-au format cozi de zeci de kilometri la intrarea în Grecia. Ce au uitat români să facă!

Aproape că a venit vara, s-au mai relaxat restricţiile din pandemie, astfel că românii au plecat în vacanţă. Sau, cel puţin, aşa şi-au dorit, deoarece n-au ajuns încă la destinaţiile turistice.

Cozi uriașe s-au format, sâmbătă, încă de dimineață, la intrarea în Grecia. Mai mulți români care au plecat în vacanță au așteptat câteva ore pentru a trece granița la Kulata- Promachonas. Motivul ţine tot de criteriile de permitere a accesului pe teritoriul elen, în vremuri de pandemie.

Cu ce acte se intră în Grecia?

În Grecia se intră acum cu certificat de vaccinare, test negativ sau dovada că turiștii făcut boala. Problema este că elenii cer acum și completarea unui formular online, despre care cei mai mulţi turişti români nici nu ştiau.

Pandemia de Covid-19 impune completarea unor formulare online, așa numitele PLF (Passanger Locator Form), un document de călătorie care se completează online și pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor, pentru a avea o evidență a numărului de turiști.

Grecia vrea să transforme insulele în „zone libere de Covid”

Altfel, Grecia are în plan să transforme insulele ţării în „zone libere de Covid”, în timp ce Mykonos, „insula petrecerilor”, se pregăteşte să primească din nou turişti.

La trei săptămâni după ce Grecia şi-a deschis oficial sezonul turistic este linişte peste tot, exceptând munca depusă de oameni pentru a aduce din nou la viaţă Mykonos, „insula petrecerilor”.

La barurile aflate pe plajă, unde în mod normal muzica răsuna de dimineaţă până seara, acum este linişte. Muzica încă nu este permisă în astfel de locaţii, în ciuda ridicării restricţiilor pentru a permite utilizarea spaţiilor în aer liber.

author avatar
Andrei Ștefan
768 afisari

5 COMENTARII

  1. Romanii au uitat sa stea acasa. Toti astia care pleaca hai hui, au vizitat toata tara si acum se indreapta spre alte zari? Asa le trebuie snobilor. Sa zaca in vami!

    • Pe dreaqu să-i ia. Dacă-i întrebi unde-i Bruckentahl-ul, Letea, Dragomirna, Biertan-ul sau Cheile Nerei te înjură!

  2. Formularul a existat si anul trecut, nu e ceva nou. Iar marea majoritate stiu de acest formular dar din indolenta nu il completeaza, pe principiul „si ce o sa imi faca” … uite cam asta.

  3. Se pare ca au uitat zicala antica si de demult : „de greci sa te feresti si cand iti fac daruri”, asa ca acuma se cocoreaza degeaba. Decat sa te umileasca strainul mai bine sa te jecmaneasca ai tai (citare din preputul gandirii mele).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger