AcasăSOCIAL"Mortul" viu! Un vasluian a cerut ajutorul de înmormântare acum, cât timp...

„Mortul” viu! Un vasluian a cerut ajutorul de înmormântare acum, cât timp trăieşte. Ce motiv a invocat?

O infirmieră bolnavă de COVID-19 a fugit din spital a se să roage la biserică. A sărutat toate icoanele înainte să fie prinsă!

Situaţie bizară în judeţul Vaslui, unde autorităţile se confruntă cu tot mai multe cereri de acordare a ajutorului de înmormântare, în „avans”.

Adică oamenii pretind acei bani cât timp se află în viaţă, pentru propria persoană, un lucru pe care legea îl interzice.

Primarul din Băcești a crezut că e o glumă

Ajutorul de înmormântare cerut în avans l-a lăsat mască pe primarul comunei Băcești, Horațiu Căuș. Surprins de solicitarea neobișnuită, edilul a crezut inițial că ar fi vorba de o glumă. Dar, nici vorbă de așa ceva.

Ajutorul de înmormântare se acordă în mod evident după ce defunctul ajunge la groapă. Dar cum a motivat cererea bărbatul în cauză? Prin faptul că nu ar mai avea nevoie de bani pe „lumea cealaltă”.

La ce-mi trebuie bani pe lumea cealaltă? Eu îi vreau acum cât trăiesc. Și dacă e un drept al meu, de ce să nu beneficiez în timpul vieții?”, a spus, revoltat, omul.

Autorităţile locale i-au interzis primarului să facă așa ceva, însă, amuzat de cererea neobișnuită, funcționarul în cauză i-a spus primarului că o să-și facă un caiețel cu astfel de cererei, pentru că nu e singura.

La o altă Primărie s-a cerut un avans pentru trusou, chiar dacă mămica încă nu născuse.

Ajutorul de înmormântare, 6.785 lei

Ajutorul de înmormântare se acordă doar în cazul în care defuntul a fost asigurat sau a avut o pensie. În plus, ajutorul se acordă de obicei de la Casa de Pensii. În momentul de față contravaloarea ajutorului de înmormântare este de 6.785 de lei.

În cazul comunei din Bălcești, ajutorul respectiv acordat persoanele non-salariate variază între 1.000 și 1.500 de lei. Primarul Horațiu Cărăușu a fost contatcat de jurnaliștii locali, însă a refuzat să comenteze situația.

author avatar
Andrei Ștefan
482 afisari

4 COMENTARII

    • Corect. De baut noi ce mancam. Doar ca nu intelege ca mai intia trebuie sa moara si apoi sa ceara acest drept. SIGUR il va primi !

  1. La prima vedere pare corecta afirmatia, insa cetateanul turmentat cere un drept care se acorda DOAR daca exista un certificat de deces. Aceasta ,,boala ” se vindeca doar cu… apa rece de izvor si un pic de munca serioasa .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger