AcasăSOCIALMorții din curtea Guvernului: 10.000 de victime!

Morții din curtea Guvernului: 10.000 de victime!

Strategia Guvernului Orban a ucis 10.000 de oameni

Bilanțul strategiei sanitare dezastruoase a Guvernului Orban numără 10.000 de decese non-Covid într-o singură lună, în plus față de media obișnuită pentru această perioadă. Cifra este una îngrozitoare și are directă legătură cu lipsa medicamentelor din spitale și farmacii, precum și cu transformarea spitalelor în unități Covid, fapt care a împiedicat accesul la tratamente al bolnavilor.

10.000 de români au fost uciși, efectiv, de sistemul medical. Morți evitabile pe care nimeni nu și le asumă. Guvernul și președintele nu au avut niciun fel de reacție la publicarea acestor cifre de către Institutul Național de Statistică, manifestând un cinism inimaginabil. Probabil decesele sunt considerate pagube colaterale ale pandemiei, deși în luna noiembrie 2020, după nouă luni de la izbucnirea pandemiei, nu mai putem vorbi despre bâlbe și orbecăieli, ci doar despre incompetență și nepăsare. Dacă în noiembrie 2019 în România se înregistrau 20.696 de decese, în aceeași lună a anului trecut numărul morților a explodat, ajungând la 34.769, un record negru pe care țara nu l-a mai atins de la al Doilea Război Mondial până în prezent. Astfel, s-au contabilizat cu 14.287 de morți mai mult decât în noiembrie 2019, din care doar 4.363 au fost declarați Covid. Culmea este că, pe măsură ce numărul de cazuri Covid a început să scadă, după vârful din octombrie, numărul de decese Covid a crescut într-un ritm dramatic. Astfel, dacă în septembrie 2020 erau consemnați 1.204 morți Covid, în octombrie cifra aproape s-a dublat, ajungând la 2.143, iar în noiembrie s-a majorat de patru ori față de septembrie. Și atunci întrebările legate de ce se întâmplă în spitale și de ce mor atât de mulți oameni, comparativ cu celelalte țări, devin din ce în ce mai legitime. Răspunsurile sunt deja cunoscute, chiar de către medici, însă nimeni nu a catadicsit să ia, cu adevărat, atitudine. În spitale nu sunt medicamente, nici pentru Covid, nici pentru celelalte boli cronice, iar medicamentele Covid, cele existente și interzise de mult în Europa, produc efecte mortale pentru pacienții care au comorbidități.

Plasmă la negru

Recent, un studiu a relevat că plasma hiperimună, de la pacienții care au trecut prin Covid, nu are niciun efect asupra celor ajunși în faze critice ale bolii. Probabil autoritățile din România au tras concluzia de aici că plasma nu este bună, întrebându-se, totodată, de ce Uniunea Europeană a anunțat că alocă bani importanți statelor pentru investiții în aparatele de plasmafereză și în centrele de donare plasmă. Problema pe care unii medici români au avut curajul să o semnaleze încă de la începuturile pandemiei era că plasma hiperimună salvează viețile bolnavilor de Covid doar dacă aceasta era administrată înainte de instalarea fazelor grave ale bolii, care necesitau intubare sau internare la Terapie Intensivă. Ce-a făcut fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, în acest sens? A elaborat și a menținut un protocol terapeutic care interzicea medicilor să administreze plasmă bolnavilor până în momentul în care starea acestora se înrăutățea atât de tare încât nu mai aveau nicio șansă să fie salvați. Ce s-a întâmplat în spitale? Unii medici, pe ascuns, au încălcat protocolul lui Tătaru și au salvat câteva vieți. În rest, plasma s-a donat individual pentru bolnavi, de la prieteni, colegi sau rude. Goana după plasmă a devenit, astfel, atât de disperată, încât rudele pacienților au ajuns să facă apeluri pe diferite căi, anununțând că plătesc bani grei donatorilor. Din păcate, schimbarea ministrului Sănătății nu a venit cu nicio schimbare de optică, protocolul plasmei și protocolul medicamentelor ucigătoare rămânând aceleași.

Fără medicamente și fără tratament

Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, ne spune că în ultimele 11 luni pacienții cronici nu au fost tratați și că medicamentele au dispărut din spitale și de pe piață, fapt care a condus la un deznodământ fatal pentru mulți dintre aceștia. ”Am tot spus de la începutul pandemiei și până acum că noi nu mai vedem decât un minister al Covidului și un ministru al Covidului, că bolnavii cronici au fost ignorați și că murim pe capete. Dar nu m-a băgat nimeni în seamă. În România nu mai aveai voie să mori decât de Covid și uitați rezultatul. Răspunde cineva pentru morții aceștia? Strategia cu spitale Covid și non-Covid a fost greșită, nicăieri în Europa nu se practică, dar la noi există și acum. Am umplut terapiile intensive pentru că în spitalele de boli infecțioase și de pneumologie nu avem specialiști în cardiologie și diabetologie, pentru cei cu comorbidități, și, până luau legătura cu un astfel de specialist, treceau și trei-patru zile. Mai mult, acum nu se mai găsesc nici medicamentele vitale pentru bolnavii cronici, insulina, care este gratuită în programul național, a ajuns să se vândă la negru pe internet. Și Ministerul Sănătății nu face nimic”, ne-a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.369 afisari

4 COMENTARII

  1. L-ati impuscat pe Ceausescu doar pe o acuzatie facuta pe genunchi inaintea SIMULACRULUI DE PROCES !!,azi recunoasteti genocidul peste 10000 de morti si zeci de mii de bolnavi cronici abandonati din martie 2020 pana azi 15.01.2021 ,acei bolavi n-au avut acces la servicii medicale la tratamente in spitale ,la interventii de urgenta ,le-ati luat DREPTUL LA VIATA ,voi jigodiile care vati pretina guvernanti . Cand se va autosesiza avocatul poporului ,procuratura ??,niciodata n-au sa ancheteze acest genocid pentru ca sunt platiti regeste sa taca ,sa nu vada ,sa nu auda ,fac doar joc de glezne ,facfiguratie ,ei sunt din angrenajul zisei puteri.

  2. Dragi romani,dar dece va indignati,doar v-am spus de atatea ori ca guvenul meu gestioneaza cu competenta,asigura cadrelor medicale chiar si celor care au murit din lipsa de echipamente de protectie,tot ce este necesar. Si daca eu sunt multumit de rezultate,de felul cum se preocupa,ce eforturi face guvernul meu,tebuie sa fit si voi,sa nu va mai vaicariti ca baba vaicareata Daianu la TV cand combate cresterea pensiilor. Guvernul meu a aprovizionat Tara cu zeci de milioane de masti,cu 37 de Dosare penale la DNA pe care le ” lucreaza procurorii mei „.Vaccinarea decurge in mod exemplar.Tocmai deacea,fiind linistit si multumit,mi-am permis o mica vacanta la schi in mijlocul poporului, desigur pe banii vostri.Pt.ca mie guvernul meu mi-a inghetat salariul in mod just,pt. ca s-a contractat economia.Mai la vara pe caldura,sper ca economia sa se mai dilate,si astfel Catu sa-mi dezghete salariul,si-atunci as vrea sa fac naveta pe banii mei. Va doresc tutulor sanatate si spalati-va pe maini ca sa nu mai muriti cu zile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger