AcasăSOCIALMonica Anisie, anunț important pentru începerea anului școlar. „Masca este obligatoriu de...

Monica Anisie, anunț important pentru începerea anului școlar. „Masca este obligatoriu de purtat, prin lege”

După anunțul făcut de președintele Iohannis în legătură cu începerea anului școlar 2020-2021, ministrul Educației, Monica Anisie a precizat, miercuri, la Antena3, că se vor menține restricțiile, adică, masca de protecție va fi obligatorie.

„Masca este obligatoriu de purtat, prin lege. La examene naţionale, elevii au purtat mască”, a spus Monica Anisie.

Referitor la elevii din clasele mici, Monica Anisie a precizat că o decizie finală va fi luată de Ministerul Sănătății.

„Ministerul Educaţiei a asigurat până acum pentru fiecare unitate de învăţământ necesarul de măşti pentru examenele naţionale. Acum este o discuţie în cadrul grupului de lucru”, a mai spus ministrul Educaţiei.

„Ultimele norme de la OMS prevăd o distanţare de 1 metru”

În privinţa regulilor ce vor trebui să fie respectate de elevi, Monica Anisie a spus: „Toate aceste aspecte trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ. Atât în scenariul 1, cât şi în scenariul 2 trebuie respectate normele sanitare. Ultimele norme de la OMS prevăd o distanţare de 1 metru.

La momentul acesta, fiecare Inspectorat Şcolar face o analiză. Vor realiza pentru fiecare unitate de învăţământ acea oglindă a clasei pentru a vedea care sunt problemele şi a găsi soluţiile până la 14 septembrie. Analiza este în curs şi termenul este 12 august, tocmai pentru că trebuie să luăm decizii rapid atât la Ministerul Educaţiei, cât şi la Ministerul Sănătăţii. Revenirea la şcoală implică şi responsabilitate autorităţilor publice locale. Trebuie o intervenţie şi din această parte. Trebuie să ne asumăm cu toţii această revenire. Această revenire se face respectând regulile”, a conchis Monica Anisie.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

author avatar
Eli Dan Davidescu
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger