AcasăSOCIALMomente de groază: copil atacat de urs, în Covasna. Micuțul, dus la...

Momente de groază: copil atacat de urs, în Covasna. Micuțul, dus la spital

Momente de groază: copil atacat de urs. S-a întâmplat în Covasna (sursa foto: newsbv.ro)

În ultime vreme se aude constant despre situații ce indică prezența urșilor în calea oamenilor, nemaivorbind despre atacuri ale acestor animale sălbatice, care ies din păduri și ajung în apropierea gospodăriilor.

De această dată, însă, s-a aflat că un copil a fost cel care a trecut printr-o experiență înfiorătoare, după ce a ajuns față în față cu o astfel de sălbăticiune, care s-a repezit la el.
Copilul în vârstă de 8 ani a fost atacat de urs în comuna Ghelința, din județul Covasna, conform stirileprotv.ro. Din primele informații, episodul terifiant a avut loc în cursul dimineții de marți, în timp ce micuțul se juca în fața porții casei.

Părinții au fost cei care s-au alertat după ce l-au auzit pe copil strigând. S-au dus rapid către cel mic și s-au grăbit să îl ducă la spitalul din Târgu Secuiesc, unde băiatul a și primit îngrijiri. Conform sursei citate, băiatul s-a ales cu câteva zgârieturi. Dar și cu o sperietură de proporții. De altfel, e greu de imaginat ce trebuie să fi fost în sufletul celui mic în momentele în care a văzut animalul sălbatic repezindu-se la el.

Bărbat atacat de urs în Harghita

Incidentul a avut loc la doar o zi după ce Tánczos Barna, ministrul Mediului, anunțase că văzuse la rândul său un urs într-o localitate covăsneană. ”Azi dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători”, scrisese ministrul, luni, 5 iulie, pe pagina sa de Facebook.

Și la doar câteva zile după ce un bărbat de 65 de ani a ajuns la spital, după ce a fost atacat de un urs, în apropiere de casa sa. S-a întâmplat în localitatea Tulgheș, din Harghita. Omul a suferit mai multe leziuni, fiind dus la spital, în acest caz fiind cerut și un elicopter SMURD, pentru ca victima să fie dusă cât mai rapid la o unitate medicală.