AcasăSOCIALMomente cumplite pentru rudele pacienților decedați în urma incendiului de la spitalul...

Momente cumplite pentru rudele pacienților decedați în urma incendiului de la spitalul din Constanța: ”Era în stare gravă, dar de ce să moară arsă? ” – VIDEO

Momente cumplite pentru rudele pacienților decedați în urma incendiului de la spitalul din Constanța: ”Era în stare gravă, dar de ce să moară arsă? ” - VIDEO (sursa foto: captură video Digi24)

Sunt momente cumplite pentru familiile și apropiații pacienților care au pierit în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Mai multe rude ale victimelor au venit pentru a afla ce s-a întâmplat cu oamenii dragi lor, pe care i-au pierdut în urma tragediei. S-au făcut acuzații de incompetență și nepăsare, dar s-a reclamat și lipsa informațiilor oferite familiilor greu încercate.

”Nu putea să moară arsă. E adevărat că era în stare gravă, dar de ce să moară arsă? O moarte așa de urâtă și cruntă? (…) De ce e atâta incompetenţă, nepăsare (…) nimeni nu face nimic”, a afirmat o femeie a cărei mamă a murit în incendiu.

O altă femeie a povestit că a venit din București pentru a-și vedea sora, care fusese internată la Terapie Intensivă. ”Sora mea e internată de o săptămână la Terapie Intensivă. (…) A zis că e în stare gravă, dar este stabilă. (…) Și ce s-a întâmplat? Să moară asfixiată că nu putea să respire fără oxigen. (…) Nu ne dă nimeni nicio informație”, a mărturisit ruda victimei.

”Săracii oameni au murit arși ca șobolanii, dar e posibil așa ceva? Să moară oamenii arși ca șobolanii?”, a mai întrebat o femeie.

S-a aflat că nouă oameni au murit, vineri, ca urmare a incendiului care a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a spitalului constănțean.

Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiilor îndoliate

Într-un prim mesaj transmis public după această dramă, președintele Iohannis s-a declarat ”îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța”.

Totodată, șeful statului a adresat condoleanțe familiilor greu încercate. ”Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor”, se menționează, între altele, în mesajul venit de la Cotroceni, după incendiul de la spitalul constănțean.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger