AcasăSOCIALMobilizare de forțe în Valea Jiului, la Livezeni: Mai mulți mineri aflați...

Mobilizare de forțe în Valea Jiului, la Livezeni: Mai mulți mineri aflați în subteran s-au intoxicat cu fum – VIDEO

A fost alertă maximă, marți la Mina Livezeni, după s-a aflat că mai mulți ortaci aflați în subteran s-au intoxicat, aparent cu fum.

Alertați despre incidentul apărut la mina din Valea Jiului, salvatorii hunedoreni au intervenit cu mai multe ambulanțe, inclusiv cu o autospecială destinată victimelor multiple. A declanșat Planul Roșu de intervenție, dat fiind numărul mare de persoane care ar fi putut avea nevoie de ajutor.

Primele indicii despre ce a declanșat problema

Nu mai puțin de 14 mineri au ajuns în atenția cadrelor medicale. Au primit asistență medicală la ieșirea din subteran, iar apoi ortacii au fost preluați pentru a fi transportați la spital, în vederea continuării evaluărilor de specialitate.

Din câte a anunțat chiar prefectul județului Hunedoara, fumul ar fi fost generat de un cablu. „Sunt 14 mineri care au suferit intoxicație cu fum. Au ieșit toți la suprafață și au fost duși la Spitalul din Petroșani pentru investigații. Din câte mi s-a spus, fumul provenea de la un cablu electric care a luat foc”, a menționat Vasilică Potecă, citat de ziardehunedoara.ro.

Între timp, Planul Roșu a fost dezactivat.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger